Bătrânii căminului din Anina, la mila oamenilor cu suflet

explo 1000x200

Primăria orașului Anina caută soluții pentru a nu-i lasă pe drumuri pe cei peste 40 de bătrâni internați la căminul pentru persoane vârstnice din orașul de la poalele Munților Aninei.

Administrația publică locală din Anina organizează un program de colinde ce are ca scop strângerea de fonduri pentru căminul pentru persoane vârstnice. Azilul a acumulat deja datorii de aproximativ 100.000 de lei și dacă edilul Românu încă mai așteaptă sprijin de la Guvern și Consiliul Județean, până atunci speră să mai reducă din datorii prin donațiile și biletele ce se vor vinde cu ocazia spectacolului de colinde. Evenimentul va avea loc duminică, 18 decembrie, începând cu ora 16.00, la Casa de Cultură din Steierdorf, organizatori fiind Primăria și Consiliul Local Anina, alături de Asociația cultural-artistică Făgețeana. Prețul de intrare la spectacol este de 15 lei, banii strânși urmând să fie donați Căminului pentru Persoane Vârstnice.

În fața publicului din Anina și pentru bătrânii de la căminul pentru persoane vârstnice vor interpreta colinde: Valeria Toader, Lia Lungu, Ștefan Isac, Florica Faur, Iosif Pușchiță, Elena Cozâltea, Daniela Văcărescu, Sebastian Rămneanțu. Nu vor lipsi nici dansurile populare, astfel că pe scena din Anina vor urca și trei ansambluri: Făgețeana al Casei de Cultură Făget, Bujoreana din Traian Vuia și Boldureanca din Boldur, spectacolul urmând să fie prezentat de Mircea Cârțișorean.