Bătrână infectată cu COVID-19, în spitalul din Reșița! Personalul medical, în afara oricărui pericol!

O femeie în vârstă, întoarsă recent din Spania și izolată mai multe zile la domiciliu, alături de alți membri ai familiei, internată zilele trecute în Spitalul Județean de Urgență din Reșița cu simptome specifice coronavirusului, este transferată în această seară la Timișoara, la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”. Analizele au confirmat infectarea cu COVID-19!

Pacienta depistată cu coronavirus e cea în jurul căreia s-au concentrat toate eforturile autorităților din Caraș-Severin la finele săptămânii trecute, când s-au consumat ultimele echipamente de protecție aflate la dispoziția cadrelor medicale de la spitalul din Reșița. Sprijinul a venit însă la timp, dă asigurări managerul Alina Stancovici, astfel că niciunul dintre medicii care au îngrijit-o pe bătrână sau asistentele și brancardierii nu s-au expus riscului îmbolnăvirii. „Tot personalul a fost echipat corespunzător, nu a intrat nimeni fără echipament de protecție. De asemenea, se dezinfectează salonul, liftul, tot ce ar putea prezenta vreun risc. Pacienta a fost adusă cu ambulanța la spital, echipajul purtând de asemenea echipament de protecție”, a precizat managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița.

Precizări foarte importante, mai ales în condițiile în care a existat acel deficit de echipamente de protecție de la finele săptămânii trecute, care a generat teamă mai ales în rândul cadrelor medicale. În momentul de față, așadar, totul e sub control, însă spitalul are în continuare o mulțime de nevoi, astfel că orice donație în plină pandemie nu poate fi decât binevenită!