Bătrân din Moldova Nouă, înșelat chiar în fața casei! A dat 10.000 de lei pe niște tinichele! Polițiștii îl caută pe escroc!

Un bărbat de 79 de ani din Moldova Nouă a crezut că va da lovitura atunci când un necunoscut s-a oferit să îi vândă mai multe bijuterii la un preț care părea accesibil. Abia mai târziu și-a dat seama că a fost păcălit!

Zi nefastă pentru un bătrân din Moldova Nouă. Ieri după-amiază, în timp ce se afla în fața casei, a fost abordat de un necunoscut care i-a propus să cumpere mai multe bijuterii de culoare galbenă, asigurându-l că sunt de aur. Omul a fost de acord cu prețul, respectiv 10.000 de lei, bani pe care i i-a dat pe loc necunoscutului. După încheierea „afacerii”, acesta din urmă s-a urcat în mașină și s-a făcut nevăzut. Abia după câteva ore și-a dat bătrânul seama că a dat o avere pe niște tinichele, așa că a sunat la Poliție.

Oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune și efectuează cercetări în vederea identificării autorului și tragerea acestuia la răspundere penală. Așa că oricine poate oferi informații despre acest caz, este rugat să apeleze la cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la numărul 112.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Pentru a nu deveni victimele unei înșelăciuni, Poliția face următoarele recomandări:

●Fiţi suspicioşi faţă de orice promisiune care v-ar garanta câştiguri băneşti substanţiale sau faţă de o afacere pe care nimeni nu o mai poate face!
●Verificaţi întotdeauna înainte de a da o sumă de bani sau de a semna un contract!
● Nu discutaţi cu străinii despre situaţia dumneavoastră financiară şi nici nu oferiţi bani pentru diverse promisiuni!
●Atenţie la vânzătorii ambulanţi sau la comercianţii fără autorizaţii!
●Nu permiteţi accesul în casă persoanelor necunoscute care vă oferă diverse produse sau promoţii atrăgătoare!
​●Dacă sunteţi abordaţi de astfel de persoane, reţineţi semnalmentele acestora, obiectele de îmbrăcăminte pe care le poartă, eventual marca si numărul de înmatriculare al autoturismului cu care se deplasează.

tmc 640