Bătaie între bănci pentru salariile la negru plătite de Mike Security! Șeful ITM, fostul prefect Ciobanu, a închis ochii!

Procurorii de la Combaterea Crimei Organizate vorbesc despre aproximativ 2.000 de angajați ai firmelor de pază și protecție controlate de Viorel Pistol, dintre care doar vreo 300 ar fi lucrat cu forme legale! Șeful ITM, Nicolae Miu Ciobanu, n-a descoperit însă astfel de probleme! Tot procurorii au arătat și de ce!

Nicolae Miu Ciobanu a revenit la conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă din Caraș-Severin și primul lucru pe care l-a făcut a fost să trimită un comunicat de presă din care rezultă că în județ nu sunt probleme deosebite cu munca la negru. Apoi s-a autosuspendat din funcție, după cum au transmis reprezentanții ITM, intrând în concediu medical. Ar avea încă palpitații după ce a fost luat de DIICOT chiar din sala de ședințe a Prefecturii.

Instituțiile conduse de Ciobanu nu au avut niciun interes să descopere infracțiunile de macrocriminalitate economică din curtea Mike Security Group. Și asta, pentru că el a avut de câștigat de pe urma acestor afaceri, în care chiar a fost implicat în mod direct. Viorel Pistol s-a dat însă singur de gol cu privire la numărul real al angajaților săi. Băncile din Reșița s-au bătut efectiv pe miile de agenți de pază Mike Security, lucru care reiese și dintr-o interceptare a unei convorbiri telefonice purtate de Viorel Pistol cu Adi Cocoşilă, director la Banca Comercială Intesa Sanpaolo România. La un moment dat, Pistol i-a spus lui Cocoșilă că are un număr de aproximativ 1.500-1.600 de angajaţi cărora le virează salariile pe carduri personalizate, prin Raiffeisen Bank. „Acesta este, de fapt, numărul de angajaţi  distribuiţi pe societăţile comerciale de tip fantomă, angrenate în mecanismul fraudulos cu scopul de a sustrage SC Mike Security Group SRL de la plata impozitului pe venit şi a unor contribuţii, pe care le-ar fi acumulat dacă nu ar fi fost folosite societăţile comerciale de tip fantomă”, au reținut procurorii.

COCOŞILĂ ADI: Tu cum le dai, le dai pe carduri la ăştia ai tăi, nu?

PISTOL IVAN VIOREL CĂLIN MARIAN: Da. Păi nu ştii că…

COCOŞILĂ ADI:  Unde, la Raiffeisen?

PISTOL IVAN VIOREL CĂLIN MARIAN: Ăhă.

COCOŞILĂ ADI: Şi câţi ai în total acuma?

gif card de energie dacus 1000x100

PISTOL IVAN VIOREL CĂLIN MARIAN: Vreo 1.500, 1.600.

COCOŞILĂ ADI: Nu mă, de angajaţi?

PISTOL IVAN VIOREL CĂLIN MARIAN: Păi io ce-ţi spun.

COCOŞILĂ ADI: Aaaa, sunt atâţia!?

PISTOL IVAN VIOREL CĂLIN MARIAN: Păi da. Atâta sunt.

COCOŞILĂ ADI: Jumate io-i face şi tu cu mine acuma dracu, cu mine…

PISTOL IVAN VIOREL CĂLIN MARIAN: Bine mă. Hai că te sun.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/