Bătăi de cap pe ruta Primăria Ramna – Prefectură – Tribunalul Caraș-Severin – Inspecția Judiciară!

Un simplu cetăţean din Valeapai, dintr-un sat uitat de lume, a fost obligat să dea primăria în judecată pentru a obţine câteva informaţii de interes public. Tribunalul Caraş-Severin a respins cererea omului de chemare în judecată a Primăriei Ramna, după ce în repetate rânduri aceasta a refuzat să-i comunice informaţii de interes public, solicitate conform Legii 544/2001.

 După depunerea cererii de chemare în judecată, acesta a primit o adresă de la instanţă prin care i s-a comunicat parola de acces în sistem pentru a putea vedea documentele de la dosar. Așa a aflat că i s-a cerut să comunice „următoarele acte:    “. Practic, nu i s-a cerut omului niciun act. Cu toate acestea, pe 11 martie a avut loc o şedinţă de judecată în cameră de consiliu, fără citarea părţilor, iar judecătorul a constatat că reclamantul nu ar fi depus dovada CNP şi mai multe acte „conform cu originalul”. Fapt pentru care, invocând prevederile articolelor 194-197 din Codul de Procedură Civilă, a anulat cererea reclamantului!

Omul nu e supărat acum numai pe cei din Primăria Ramna, ci și pe magistrații Tribunalului Caraș-Severin. Și asta, pentru că articolul 196 (1) Cod Procedură Civilă prevede clar că „cererea de chemare în judecată care nu cuprinde numele și prenumele sau, după caz, denumirea oricăreia dintre părți, obiectul cererii, motivele de fapt ale acesteia ori semnătura părții sau a reprezentantului acesteia este nulă”. Despre lipsa CNP-ului, aşa cum motivează judecătorul în încheierea de şedinţă, niciun cuvânt! Mai mult decât atât, prin adresa primită (foto), reclamantul susține că nu i s-ar fi cerut nimic. Ca atare, nu avea ce să refuze să comunice instanței. Cel mai probabil, grefiera a uitat să menționeze în acel document ce anume trebuie să prezinte reclamantul, dar asta nu mai e vina omului. Abia după spaţiul alb apare o NOTĂ prin care i se comunică textul userului şi al parolei, iar la final apar mai multe solicitări, care pot fi lesne considerate că ţin, de fapt, de datele de acces la sistemul informatic şi nicidecum de solicitările instanţei!

Foarte revoltat, acesta spune că de doi ani de zile este pus pe drumuri, între prefectură, primărie şi acum instanţă şi că, deşi are dreptate, se tot inventează diverse vicii de procedură, pentru a nu primi actele solicitate! Aşa că va sesiza Inspecţia Judiciară şi ia în calcul chiar un denunţ penal!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/