Bastionul, în pregătiri pentru Festivalul Luminilor. Evenimentul deschide anul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii

bastion 2

În piațeta de la Bastionul Maria Theresia din Timișoara au început pregătirile pentru evenimentul organizat de CJT care va anunța începerea anului 2023, anul Capitalei Europene a Culturii. Festivalul Luminilor se va desfășura pe parcursul mai multor zile, inclusiv în noaptea de Revelion.

Festivalul Luminilor va avea loc în perioada 29 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023, la Bastionul Maria Theresia din Timișoara. Muncitorii au început deja să monteze schelele, iar folosit va fi inclusiv acoperișul Bastionului.

Timișorenilor li se promite un show de lumini spectaculos: instalații new media, videomapping și light design, într-un spectacol care se va desfășura pe un traseu prestabilit – Piața Unirii, Muzeul de Artă din Timișoara și Bastion.

„Vom începe chiar cu primul eveniment cuprins în programul cultural al Capitalei Europene a Culturii, cu Festivalul Luminilor în piațeta de la Bastion. Muzeul Național al Banatului este organizatorul; încă mai e în câteva proceduri de licitație inclusiv pe partea de comunicare. Va selecta săptămâna aceasta, cred, firma care se va ocupa de comunicare pe evenimentul acesta. E un proiect care trebuie mediatizat la nivel național, nu doar aici local.”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

bastion 1

Pe de altă parte, Casa de Cultură a Timișoarei va organiza un alt spectacol, tot în noaptea dintre ani, în centrul orașului. Alin Nica nu este de părere că asta ar fi o problemă: „Petrecerea respectivă nu are legătură cu Capitala Culturii, e paranghelia de sfârșit de an, organizată anual. Nu cred că e o concurență, una e un proiect special inclus în programul cultural, restul e o paranghelie de Revelion.”

Intrarea la spectacolele din Bastion va fi gratuită. În timpul acestora, traficul va fi oprit în zonă.

Detaliile despre eveniment pot fi urmărite pe pagina dedicată.