Baschetbaliștii de la SCM Timișoara au pierdut primul meci din Grupa Roșie, după un final pe muchie de cuțit la Pitești

După un start perfect cu trei victorii, SCM Timișoara a cedat la scorul de 85-86 pe terenul celor de la BCMU FCA Pitești, după un meci decis la ultima fază. Gazdele păreau să aibă meciul sub control, dar bănățenii au forțat o revenire, care a fost fără succes.

Primul sfert a fost unul echilibrat, cu ambele echipe alternativ la conducere, fără ca vreuna să se desprindă. Piteștenii au ținut scorul sub control în sfertul doi, dar fără să se poată desprinde la mai mult de două posesii. După 50-45 la pauza mare, jocul argeșenilor a început să meargă mult mai bine în sfertul al treilea. În ultimele zece minute s-a intrat cu 73-62, însă istoricul partidei era departe de a fi scris. În minutul 37, Stojandinovic a marcat de la 3 puncte pentru 78-80 și jocul a fost relansat, pentru un final incendiar.

Gazdele au ratat o aruncare liberă, însă și Timișoara a ratat o aruncare din acțiune. Vladan Vukosavljevic a marcat de 3 puncte pentru 86-85, iar timișorenii puteau câștiga, după ce gazdele au ratat de la libere, dar Popa-Calotă a aruncat prea târziu la coș. Vukosavlejvic a dat cele mai multe puncte pentru timișoreni, 31, urmat de Pesakovic, cu 14, Randolph, cu 11, Brown, cu 10, Popa-Calotă, cu 9, Stojadinovic, cu 6, și Baciu, cu 4. Siricevic, fostul jucător al timișorenilor, a dat 18 puncte pentru gazde, urmat de Bishop și Jeremic, alt fost „timișorean”, care au dat 16 puncte fiecare.

Campionatul de baschet masculin va lua o pauză pe fondul programului echipei naționale. SCM Timișoara va juca următorul meci acasă, în primul week-end din martie, cu SCM U Craiova.