Baschetbaliștii de la SCM Timișoara au început play-off-ul cu un succes la Craiova și iau avantaj pentru calificarea în semifinale

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

SCM Timișoara a debutat cu dreptul în play-off, cu un succes cu 71-69 pe terenul celor de la SCM U Craiova, după un meci foarte echilibrat, primul din sferturile de finală ale campionatului. Bănățenii au avut meritul de a lupta până la capăt și a lua un avans important în prima serie eliminatorie.

Primul sfert al meciului a fost unul foarte echilibrat, cu ambele echipe alternativ la conducere. Oltenii au luat un minim avans, de 22-19 la finalul primelor zece minute, după o reușită a lui Miijajlovic, fostul jucător al Timișoarei. Craiova a fost la conducere mare parte din sfertul al doilea, dar fără să se poate desprinde decisiv. Timișorenii au revenit în forță și au egalat la 39, scor cu care s-a intrat la pauză, după o triță a lui Pesakovic. Ambele echipe au ratat mult în sfertul al treilea, Gazdele au reușit să țină oarecum scorul sub control deoarece au intrat în „decisiv” cu 55-51.

Oaspeții au jucat foarte bine în sfertul patru și așa au reușit să preia conducerea cu 57-62 pe tabelă. Aco Todorov a cerut time-out pentru Craiova și acest lucru a avut efect. Alb-albaștrii au marcat 9 puncte consecutive, până ce scorul s-a dus la 66-62. Formația bănățeană a revenit la conducere și apoi a marcat decisiv prin Komatina și Pesakovic. Cu 36 de secunde înainte de final, oltenii au avut din nou time-out, dar au ratat aruncarea și apoi nu au putut face fault. Astfel, Timișoara ia un avantaj important în disputa cu oltenii.

Cei mai buni marcatori ai alb-violeților au fost Vukosavljevic și Pesakovic, fiecare cu câte 15 puncte, urmați de Komatina, 10 puncte, Randolph, 9, Brown, 8, Stojadinovic și Baciu, câte 6 fiecare, și Diculescu, 2. Pentru Craiova, cei mai buni marcatori au fost Troupe, cu 17 puncte, și Curry, cu 16.

În play-off se joacă pe sistemul cea mai bună echipă din cinci meciuri. Următorul meci va fi vineri de la ora 18,30, tot la Craiova.