Barierele oricărui tânăr,depășite la Râul Alb!

Ca în fiecare an, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret a lansat invitația tuturor doritorilor din țară să participe la una dintre cele mai iubite tabere ale verii. Tabăra de jurnalism, cu cele două ateliere noi, îi va ajuta pe tineri să devină dezinvolți și carismatici.

Cea de-a șaptea ediție a Taberei de Jurnalism vine cu o surpriză pentru tineri: atelier de teatru de improvizație și un altul de film de scurt metraj. Înscrierile s-au finalizat, iar cei 90 de tineri se vor bucura începând de mâine de aproape o săptămână în care distracția se va îmbina perfect cu studiul.

Râul Alb și-a deschis porțile taberelor. Ca în anii precedenți, tabăra de jurnalism este printre preferate, chiar și într-o zonă fără semnal la telefon și fără internet. Începând de mâine, cele trei ateliere își vor primi participanții. Atelierul de jurnalism îi va determina pe cursanți să realizeze un jurnal zilnic al taberei în variantă radiofonică, vor participa la diverse concursuri de mass-media, dar vor învăța cum să organizeze evenimente culturale sau de actualitate.

Viitori actori vor intra în atelierul de teatru, unde își vor lăsa imaginația liberă și vor improviza scenete. „Acest atelier urmărește să îi facă pe participanți să îşi depăşească anumite limite, să conştientizeze avantajele unei bune funcţionări în echipă şi să le dezvolte imaginaţia, spontaneitatea şi creativitatea. Participanții vor înțelege diferența între « a auzi» şi « a asculta», vor fi stimulați să nu se prefacă, să răspundă şi să acţioneze după ce ascultă cu atenţie. Alături de actorii-lectori, participanţii la acest atelier vor descoperi cât de importantă este echipa în care lucrează, îşi vor antrena capacitatea de a se adapta secundă de secundă unor situaţii neprevăzute, îşi vor exersa spontaneitatea şi imaginaţia”, anunță Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin.

Atelierul de film de scurt metraj promite să le prezinte participanților rețeta realizării unui film. De la scenariu la regie sau actori, aceștia vor învăța ce stă în spatele unei pelicule și chiar evoluția în timp a cinematografiei. Cursul va conține și analiză directă pe anumite pelicule sau secvențe din filme. Finalitatea atelierului va fi un scurt metraj realizat chiar de participanți, pe echipe sau individual.

Tabăra este gratuită, iar alegerea celor 90 de participanți s-a realizat pe baza unui formular ce a cuprins atât întrebări despre tabără, cât și altele care să scoată la iveală pasiunea și priceperea celui înscris. În tabără le sunt asigurate masa și cazarea, singura cheltuială este transportul până la Râul Alb.

Foto: blog.hyland.com