Barieră la anumite parcări din centrul Timișoarei. Regulamentul de funcționare al TIMPARK va fi modificat

masina timpark

Regulamentul de funcționare al sistemului TIMPARK va fi modificat. Printre completări se numără introducerea barierei la anumite parcări din centrul Timișoarei.

Un proiect de hotărâre privind modificarea și completarea prevederilor Regulamentului de funcționare a sistemului de parcare TIMPARK a fost pregătit, astfel că urmează să fie supus votului în următoarea ședință a Consiliului Local Timișoara.

Potrivit Primăriei Timișoara, printre modificările prevăzute se află introducerea sistemului cu barieră la anumite parcări din zona centrală a orașului.

Aceste parcări închise vor funcționa de luni până duminică, între orele 00.00 și 24.00 și se utilizează doar pentru parcarea autoturismelor fără remorcă, cu masa maximă autorizată de maxim 3.000 kg. Accesul se va face printr-un sistem cu bariere acționate pe bază de jetoane sau cartele. Încasarea sumei pentru parcare se va face exclusiv la automatul de plată amplasat în incinta parcării. Răspunzând unor solicitări venite din partea cetățenilor, Serviciul TIMPARK a amenajat locuri suplimentare de parcare pe mai multe străzi din oraș”, a informat instituția.

celtic transilvania 1000x100px

Primăria Timișoara explică faptul că, având în vedere contextul Capitalei Europene a Culturii 2023, este necesar ca zona centrală să ofere spații de parcare, pentru perioada limitate de timp, autocarelor turistice, urmând ca, ulterior, acestea să fie direcționate către parcări amenajate pentru staționări de lungă durată.

În acest sens, au fost actualizate nivelele tarifare pentru staționarea autocarelor în parcarea de pe strada Ștrandului. Aceste tarife pot fi achitate prin SMS sau cu cardul, în funcție de numărul de ore de staționare a autocarului. Pe lângă aceste reglementări noi, Serviciul TIMPARK vine în sprijinul cetățenilor și pe partea de facilitare a modalităților de plată pentru parcare. Astfel, se are în vedere taxarea la nivel de minut, taxarea prin intermediul unui card bancar sau prin cartele valorice de 30 lei, 50 lei sau 100 lei”, a detaliat instituția.

banner maxagro