Barbălată riscă o amendă uriașă pentru funicular! Ancheta de la antifraudă bate pasul pe loc

După descinderi record și o anchetă amplă a organelor de cercetare penală, omul de afaceri reșițean trebuie să găsească o soluție financiară prin care să reabiliteze funicularul orașului.

În această dimineață, Primăria Municipiului Reşiţa i-a transmis o nouă notificare proprietarului construcţiei speciale, care deservea Funicularul (S.C. Coda Serv S.R.L) cu privire la obligaţia de a lua, în regim de urgenţă, măsurile care se impun pentru a evita accidentele provocate de desprinderi/căderi de obiecte provenind din această construcţie.

„În prezent, anumite elemente din structura podului, plasa din sârmă şi materialele care se află pe aceasta (inclusiv litere care făceau parte din stemă) prezintă un real pericol pentru cetăţenii care se deplasează în locurile publice, aflate sub funicular, cât şi pentru locuinţele sau construcţiile situate în zonă”, se arată în comunicatul de presă transmis de administrația locală în urmă cu doar câteva momente.

Potrivit legii, proprietarii construcţiilor au o serie de obligaţii, printre care: efectuarea la timp a lucrărilor de întreţinere şi de reparaţii care le revin, păstrarea şi completarea cărţii tehnice a construcţiei sau asigurarea urmăririi comportării în timp a construcţiilor.

Nerespectarea acestor obligaţii atrage după sine aplicarea de sancţiuni contravenţionale, conform prevederilor legale în vigoare, avertizează reprezentanții Primăriei Reșița.

La începutul acestui an, în Consiliul Local s-a luat în dezbatere cumpărarea obiectivului, însă discuțiile au fost lăsate deoparte pentru moment.

În ce privește ancheta derulată de Serviciul Antifraudă, tonele de documente ridicate de la sediul firmei sunt încă în analiză.