Barbălată, notificat pentru incidentul de la funicular

Până ca poliţiştii să stabilească vinovaţii pentru evenimentul de duminică, atunci când o fată de 6 ani s-a trezit cu o bucată de lemn în cap, cei care conduc oraşul au luat poziţie faţă de cele întâmplate. Nu este nicio noutate faptul că proprietarul obiectivului este omul de afaceri Costel Ciobanu, zis Barbălată.   

Poliţiştii încă anchetează cele petrecute pe data de 1 Iunie, zi care putea fi fatidică pentru o micuţă care locuieşte în centrul oraşului. Fata, de doar 6 ani, a avut ghinionul ca de Ziua Internaţională a Copilului să fie la un pas de moarte, după ce o scândură de aproximativ jumătate de metru s-a desprins de pe funicular şi i-a căzut în cap.

Imediat după incident, poliţiştii au demarat o amplă anchetă, întrucât o a doua teorie lansată de martorii tragediei a fost că un grup de copii ar fi aruncat bucata de lemn de pe obiectivul istoric. Chiar şi aşa, oamenii spun că şi în această situaţie, o oarecare vină ar avea-o tot proprietarul, adică omul de afaceri Costel Ciobanu. Asta, întrucât găştile de copii aleargă zilnic la peste 60 de metri deasupra Reşiţei, fără ca cineva să îi tragă la răspundere.

Până ca poliţiştii să ajungă la o concluzie însă, oficialii Primăriei Reșița au analizat şi ei cele petrecute. Astfel, edilul-şef a convocat factorii responsabili din cadrul Direcţiei pentru Administrarea Domeniului Public şi Privat al Municipiului pentru a notifica proprietarul cu privire la faptul că Legea îl obligă să îşi întreţină obiectivul, care pe viitor ar putea provoca şi mai multe tragedii.

„Ca urmare a incidentului petrecut în data de 1 iunie 2014, când o minoră a fost rănită de o bucată de lemn, căzută de pe funicularul care transporta calcar, aflat în proprietate privată, primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, a convocat factori de răspundere din cadrul Direcţiei pentru Administrarea Domeniului Public şi Privat al Municipiului Reşiţa, ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Poliţiei Locale pentru a notifica proprietarul cu privire la întreprinderea demersurilor necesare pentru punerea în siguranţă a acestuia. Totodată, conform Legii 10/1995 privind calitatea în construcţii, proprietarul răspunde pentru neîntreţinerea acestei construcţii. Reiterăm faptul că acest obiectiv se află în proprietate privată, iar întreţinerea, repararea şi modernizarea acestuia revin proprietarului”, se arată în comunicatul de presă transmis de Primăria Reşiţa.

În ceea ce îl privește pe omul de afaceri Costel Ciobanu, acesta nu a răspuns solicitării adresate de reporterii cotidianului online Express de Banat. Asta, deși a fost căutat atât telefonic, cât și personal la unul dintre bussinessurile sale locale. „Am un contract cu o firmă de pază care se duce zilnic acolo. Cine vrea să se urce acolo urcă și cu pază permanentă. Vom căuta o soluție de a împrejmui , de a zidi chiar dacă e nevoie cele două capete. Garantat vom găsi o soluție de a restricționa accesul”, a declarat totuși  omul de afaceri pentru Radio Reșița.

Reamintim că, de la Reşiţa, fetiţa lovită de scândură a fost transferată preventiv la Timişoara.

tmc 640