Banii sunt pregătiţi! Încep lucrările de modernizare a pieţei agroalimentare din Moldova Nouă

explo 1000x200

Începând de săptămâna viitoare, piața agroalimentară din orașul de la malul Dunării va trece printr-o serie de transformări, lucrările de modernizare având ca scop atragerea cât mai multor producători locali aici și mai ales protejarea clienților și a vânzătorilor în fața intemperiilor.

Cu ocazia celei mai recente ședințe ordinare a Consiliului Local, politicienii din Moldova Nouă au fost de acord ca 220.000 de lei să fie alocați din bugetul local pentru crearea de condiții decente oamenilor care își vând produsele în cadrul pieței agroalimentare.

Despre ce înseamnă mai exact lucrările de modernizare a pieței ne-a vorbit primarul orașului de la Dunăre, Adrian Torma:

„Modernizarea va consta în: înlocuirea meselor pentru vânzători și aici vorbim despre 50 de mese noi, în valoare de 70.000 de lei, înlocuirea pardoselii, pardoseală care nu a fost înlocuită niciodată, lucru valabil și în cazul meselor. Se va curăța acoperișul. Și aici facem precizarea că acesta nu a fost igienizat de peste 20 de ani și se împrejmuiește piața cu un zid. Cu toate acestea, va rămâne o piață în aer liber, însă cu posibilitatea protejării clienților și vânzătorilor de intemperii. De asemenea vor fi reabilitați 330 m din parcarea comercianților, prin betonare, parcare care acum e deteriorată în totalitate. O suprafață de 250 m, mai exact conexiunea între Școala Generală Nr.3, blocul 33 și aleea Francesco Griselini, va fi pavată și se vor dirija apele pluviale din zona pieței din interior și de pe zona acoperișului”.

Referitor la cum vor influența aceste lucrări activitatea comercianților, edilul-șef a ținut să precizeze: „Activitatea comercianților va fi puțin modificată. Am împărțit această activitate în două zone. Comercianții se vor reloca, pe perioada lucrărilor, în zona din fața școlii, iar producătorii vor fi aliniați în zona aleii Francesco Griselini, unde li se vor pune la dispoziție mesele actuale pentru întreaga perioadă de reabilitare care ar trebui să dureze undeva la o lună. Asta înseamnă că undeva în data de 15 iunie ar trebui să putem să inaugurăm noua structură a pieței agroalimentare din Moldova Nouă”.