Banii rămân mărul discordiei în Consiliul Local Caransebeș. „Se aruncă bani în stânga și în dreapta după bunul lor plac”

Din nou, proiectele prin care se solicită bani în baza Legii 350 privind fondurile nerambursabile dau bătăi de cap beneficiarilor proiectelor, în timp ce consilierii locali din Caransebeș, care ar fi trebuit să aprobe aceste proiecte, se războiesc prin ședințe.

După ce proiectul global, în care au fost cuprinse toate contractele de finanțare aprobate de comisia din cadrul Primăriei, a fost respins la ședința ordinară, acum, în extraordinară, grupul liberal a venit cu un amendament, despre care primarul Felix Borcean spune că este ilegal.

Și dacă mărul discordiei la ședința trecută au fost fondurile alocate cultelor, Borcean spunând că au fost acordate pentru voturi la alegerile europarlamentare, acum un proiect care a solicitat finanțare de 77.000 de lei a primit doar 35.000 de lei pentru activități sportive pentru copii.

Ce rost mai are comisia, dacă acum veniți cu amendamente la un proiect de hotărâre care aprobă toate sumele pentru toate solicitările, a menționat primarul Felix Borcean. „Noi, cei din Consiliul Local, putem face un amendament să le mai dăm pentru acest proiect încă 35.000 de lei”, a menționat consilierul liberal Andra Pleșa.

În replică, social-democratul Florin Bogdea a menționat că nu se respectă Legea 350, care spune că toate proiectele, în funcție de fondurile alocate pe capitole, se aprobă în comisie și nu se mai vine cu amendamente ulterioare în Consiliul Local, pentru că se creează un precedent și fiecare poate trece astfel peste decizia comisiei. Consilierul Radu Valeriu a întrebat de ce nu s-a alocat toată suma, dacă erau bani cuprinși în bugetul pentru Legea 350.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Secretarul Primăriei Caransebeș, Ana Bratu, a menționat că acea comisie propune Consiliului Local spre aprobare, iar dacă sunt bani în bugetul alocat pe Legea 350, se poate aproba amendamentul liberalilor.

În aceste condiții, cu majoritate liberală, a trecut proiectul de hotărâre privind finanțarea nerambursabilă a proiectelor depuse în sesiunea I, cu amendamentul pentru Asociația Muntele Mic Extrem.

„Eu le-am atras atenția că cei care au amendat acest proiect sunt consilierii liberali, bugetul a fost răvășit pentru că se fac tot felul de amendamente și se aruncă bani în stânga și în dreapta după bunul lor plac. Eu am aprobat în acea comisie 35.000 de lei din suma alocată pentru că erau activități sportive și toți banii care ar fi rămas pe Legea 350 ar fi rămas Clubului Sportiv. Toată lumea spunea că nu sunt bani, dar sunt bani, dacă știi să-i gospodărești, pentru că pe toate capitolele s-a plusat și la salarii, la cheltuieli materiale, la toate capitolele. Horia Irimia, directorul economic, găsește când vrea el, doar dacă ești rău intenționat nu găsești”, a mai spus primarul Caransebeșului.

publicitate si promovare online banner maxagro