Bani sunt, dar cine să muncească? Zero interes pentru dispensarul din Sasca Montană!

Dispensarul din comuna Sasca Montană are nevoie de reabilitare urgentă. Culmea e că de această dată nu vorbim despre dezinteresul autorităților. Primarul a depus documentația pentru un proiect care a fost și acceptat spre finanțare prin PNDL 2. Dar cine să se apuce de treabă…?

Primarul Ion Poplicean se declară îngrijorat. A accesat fonduri pentru a pune pe picioare dispensarul din Sasca Montană, însă la prima licitație nu s-a prezentat nicio firmă dispusă să se apuce de treabă. Proiectul „Reabilitare, modernizare și dotare dispensar și anexe în comuna Sasca Montană, județul Caraș-Severin” are alocată, potrivit site-ului Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, suma de 984.057 de lei.

„Am avut luni prima licitație la dispensar, dar n-a venit nicio firmă să vadă dispensarul, să mă sune, să mă întrebe. Ne-am gândit că nu vor fi probleme, dar… E o clădire bătrână și trebuie consolidată și reparată”, a declarat primarul din Sasca pentru Express de Banat.

La fel ca mai tot județul, și Sasca Montană este deficitară la capitolul personal medical. Un singur medic lucrează la dispensarul din localitate, împreună cu o asistentă, însă nu doar că nu e suficient… „Avem medicul care a lucrat acolo, dar a ieșit la pensie. A rămas atât cât mai poate să ne ajute. Este și o asistentă acolo. Deservea și Cărbunari și parte din comuna Șopot și Sasca cu 5 sate”, ne-a mai spus Poplicean.

Administrația locală va relua procedurile pentru organizarea unei noi licitații în vederea identificării unei societăți interesate să înceapă lucrările. Dispensarul din Sasca Montană mai deservește acum aproximativ 1.000 de persoane.