Bani și pentru copiii de la sat! Două grădinițe moderne pentru două localități din Timiș

Localitățile rurale din Timiș cunosc dinamici ale populației diverse. În timp ce comunele din jurul Timișoarei devin tot mai populate și cu tot mai mulți copii, altele se depopulează. Grădinițele din ambele categorii de UAT-uri au însă nevoie de investiții. 

La Moșnița Noua va apărea o grădiniță cu program prelungit, în contextul în care mulți timișoreni se mută în comuna din sud-estul capitalei Banatului. „Moșnița cunoaște în ultima perioadă o mare dezvoltare. Noi, cei din echipa Primăriei și din echipa de consultanți, am procedat pentru a crește bunăstarea comunei noastre. E un real beneficiu pentru comunitate. Vă mulțumim și așteptăm și alte proiecte”, a precizat primarul Florin Bucur despre proiectul pentru grădiniță.

Contractul a fost semnat la Consiliul Județean Timiș cu ocazia vizitei ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vasile-Daniel Suciu. Dacă la Moșnița Nouă sunt tot mai mulți copii și e nevoie de o grădiniță nouă, la Remetea-Luncă, sat ce aparține de comuna Mănăștiur, grădinița cu program normal existentă va fi reabilitată. „Suma nu e foarte mare, dar este necesară. Cu banii aceștia vom aduce grădinița la standarde actuale”, a precizat Ion Curuțiu, primarul din Mănăștiur.

banner 970 x 250
tm4ua media express de banat (100x1000px)