Societatea Meridian 22 vrea să rămână pe piața livrării de apă din România, iar în acest sens are mai multe proiecte de dezvoltare, printre care și introducerea unei taxe modice la fiecare factură. Banii rezultați vor fi folosiți doar pentru investiții.
Reprezentanții societății Meridian 22 Lugoj ar putea să introducă pe viitor la plata facturii și o taxă pentru cote de dezvoltare, care va fi folosită strict pentru investiții. Modelul este practicat cu succes de operatorul regional Aquatim. „Depinde de noi lugojenii dacă știm să luăm măsuri coerente de investiții pentru a păstra societatea. Este loc pentru toți pe piață și nu trebuie să fim înghițiți de Aquatim. Fără un plan serios de investiții este foarte greu să supraviețuiești pe piața livrării apei, pentru că se merge în România pe partea de operatori regionali, iar Lugojul este singurul oraș din județ care a scăpat neînghițit de Aquatim. Avem o idee care poate fi implementată, la fel ca la Aquatim, care are o rubrică strict pentru cote de dezvoltare, oferindu-i posibilitatea de a face investiții.”, a declarat Florin Iovescu, directorul Meridian 22.
Preț mai mic decât cel al Aquatimului
Iovescu spune că s-ar putea percepe la factură o cotă în plus de câțiva bani, care vor fi adunați într-un cont separat și vor fi controlați de către Consiliul Local. După ce Meridianul îi încasează, cu acei bani și cu acordul Consiliului Local se pot face investiții. „Strategia de preț trebuie făcută pe o perioadă mai îndelungată, ca în fiecare an să ținem pas și cu inflația, dar chiar și în aceste condiții, prețul va rămâne mult inferior celui practicat de Aquatim, unde în 2021 și 2022 sunt prevăzute, conform strategiei lor, niște măriri de preț de aproape 15% pe an. Noi cu tot cu măriri nu o să depășim prețul de 7 lei pe metru cub.”, a mai spus directorul Meridian 22.
În acest moment, Aquatim încasează cu 2 lei mai mult decât Meridian la plata facturii la apă. Societatea lugojeană practică un tarif de 5,7 lei pe metrul cub consumat.