Bani pentru aparatură! Spitalul Municipal din Lugoj, campionul rectificărilor de buget

spital municipal lugoj

Spitalul Municipal din Lugoj este din nou beneficiarul unei rectificări de buget. Așa cum s-a întâmplat în ultimele luni, Spitalul „Dr. Teodor Andrei” a primit din nou fonduri de la bugetul local.

De data aceasta, finanțarea a venit pentru un aparat de radiologie cu două posturi – scopie și grafie, în valoare de 1.400.000 de lei și un aparat de osteodensimetrie, în valoare de 280.000 de lei.

Suma totală de 1.680.000 lei a fost aprobată în ședința de consiliu din 12 aprilie. Pentru finanțarea investițiilor de la Spitalul Municipal din Lugoj, sumele au fost transferate de la capitolul Locuințe, servicii și dezvoltare publică (iluminat public), către capitolul Sănătate, secțiunea de dezvoltare.

Aparatele vor completa lista necesară constituirii la SML a unui centru de imagistică modern, dorit de managerul dr. Ionuț Lucian Cocoș încă de la preluarea mandatului.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Aceste două aparate foarte utile se adaugă aparatului RMN, celor două computere tomograf și mamografului care vor constitui dotarea de bază a noului centru imagistic. Desigur, achiziția de aparatură suplimentară implică și angajarea a doi medici radiologi. Noi am scos aceste posturi la concurs, din păcate nu s-a prezentat nimeni și vom relua concursul. Avem în vedere și angajarea de personal suplimentar”, ne-a declarat managerul SML.

„Spitalul municipal este o prioritate, atât în ceea ce privește aparatura, cât și condițiile de cazare. De la sfârșitul anului 2020, investițiile totale s-au ridicat undeva la 7 milioane de euro. Accesăm orice fonduri posibile, dar nu putem aștepta, dacă avem nevoie urgentă de aparatură”, spune primarul Claudiu Buciu.

El dă și alte exemple de finanțări recente dedicate spitalului: „Am încheiat depunerile pentru eficientizare energetică la clădirea Psihiatriei – integral, fosta clădire TBC, unde vom muta Paleația și unde vom face un centru de îngrijiri – integral, clădirea administrativă – integral. Am depus studiul de fezabilitate la Minister pentru spitalul nou (n.r. – clădirea nouă poate primi fonduri pe PNRR), iar pentru aparatură accesăm fonduri pe POIM, pe POR sau pe alte surse finanțare disponibile”.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/