Bani europeni pentru prevenirea separării copiilor de familiile lor, în Timiș

proiect pentru prevenirea separarii copiilor de familii

Cu fonduri europene, în județul Timiș va fi implementat un proiect pentru prevenirea separării copiilor de familiile lor.

Proiectul „Împreună pentru familii: Servicii comunitare integrate pentru prevenirea separării copiilor de familiile lor” este finanțat prin Fondul Social European Plus (FSE+) – Programul Incluziune și Demnitate Socială. Acesta va fi implementat de Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș.

Proiectul, cu o durată de implementare de trei ani, își propune să sprijine copiii aflați în risc de separare de familie și copiii din sistemul de protecție socială.

La nivelul judeţului nostru sunt, în fiecare an, aproximativ 150 de copii care sunt preluaţi în sistemul de protecţie a copilului. Pe lȃngă copiii care sunt victime ale abuzului şi neglijării, vorbim despre copii care trăiesc în sărăcie, copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate şi care, din cauza problemelor cu care se confruntă, sunt cu risc crescut de abandon şcolar. Unele cazuri sunt de-a dreptul disperate şi este important să ne unim cu toţii eforturile şi să ajutăm aceste familii. Sunt convinsă că, la finalul proiectului, vom depăşi grupul ţintă propus în proiect, respectiv pe acela de 266 de copii”, a declarat Monica Truşcă, director general al DGASPC Timiş.

monica trusca director dgaspc timis

Monica Trușcă, director DGASPC Timiș

De asemenea, Cătălin Tiuch, preşedinte al Asociației Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș, a precizat că, prin acest proiect „se încearcă ameliorarea situaţiei copiilor defavorizaţi din judeţul Timiş. Avem nevoie de sprijinul primăriilor implicate în acest proiect pentru a ajunge la aceşti copii şi la familiile lor şi pentru a-i putea ajuta”.

În cadrul proiectului va fi realizat un Centru de zi pentru consiliere și sprijin pentru părinți și copii în satul Cerneteaz, comuna Giarmata. De asemenea, vor fi implementate măsuri de acompaniere a familiilor vulnerabile și vor fi furnizate servicii de consiliere și suport psihologic pentru copii și părinți.

Mai mult, se va asigura accesul la educație și incluziune socio-profesională pentru copiii expuși riscului de marginalizare și se va sprijini procesul de reintegrare familială pentru copiii proveniți din sistemul de protecție specială.

Valoarea proiectului se ridică la aproape zece milioane de lei.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/