Bani din toate direcţiile pentru spitalul şi policlinica din Caransebeş!

explo 1000x200

În această perioadă se efectuează lucrări de reabilitare a acoperișului de pe clădirea Policlinicii, corp component al Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș. Potrivit managerului unității medicale, Ionuț Mihăilică, lucrările sunt executate în regim de finanțare locală, fondurile necesare fiind asigurate de către Primăria Caransebeș.

„Este vorba de aproape 300.000 de lei, bani pe care administrația caransebeșeană i-a alocat pentru schimbarea lemnăriei și țiglei de pe acoperișul clădirii în care funcționează Policlinica. Lucrările sunt preconizate a se finaliza până la sfârșitul anului”, ne-a declarat Mihăilică.

IMG-20161121-WA0000[1]

Acesta a vorbit și despre o altă finanțare a administrației publice locale, care a ajutat la achiziționarea a unui computer tomograf de ultimă generație.

„Aparatura a fost instalată la parterul clădirii unde au fost amenajate câteva spații destinate funcționării ansamblului de tehnică medicală de imagistică. Finanțarea acestui computer tomograf de ultimă generație CT OPTIMA 660SE 128 Slice-uri a fost aprobată de Ministerul Sănătății, prin alocarea de fonduri de la bugetul de stat pentru anul 2016 a sumei de 3.995.000 de lei, la care s-a adăugat cofinanțarea de la bugetul local, de 450.000 lei. Urmează o perioadă necesară pentru obținerea autorizațiilor de funcționare prevăzute de lege, pacienții urmând să beneficieze de serviciile CT-ului după ce toată documentația va fi legalizată”, a adăugat Mihăilică.computer tomograf

banner 970 x 250