Nu este nimic mai crunt pe lume decât să-ți vezi copilul suferind și să știi că zilele-i sunt numărate… Te întrebi cu ce ai greșit… și până la urmă te resemnezi. Şi dorești să poți fi tare, ca să-i acorzi atenția și grija de care are nevoie.
Pentru astfel de cazuri, ca un gând bun adus în preajma sărbătorilor și un gest de caritate făcut de caransebeșeni, la Casa de Cultură din municipiul de pe Timiș și Sebeș a avut loc spectacolul „Bandaj pe lacrimi”, într-o campanie de voluntariat pe care profesorii de la Colegiul Național „C.D. Loga” au inițiat-o în urmă cu 4 ani. Elevii s-au întrecut pe ei în poezie, muzică și actorie, pentru a ajuta doi copii cu vârste de doi ani și jumătate și 6 ani, cu grave probleme de sănătate, după cum ne-a precizat profesoara Petronela Ciobotea.
„În acest an, Patrik și Angela sunt în gândurile noastre, se confruntă cu grave probleme (malformație a creierului, lipsa vederii, peste 13 boli legate de sistemul nervos pe care le-au primit ca diagnostic încă de la naștere). Părinții fac eforturi foarte mari să le ofere supraviețuirea, astfel că fiecare bănuț primit este o binecuvântare. Și noi am reușit să strângem prin vânzarea biletelor peste 4.000 de lei, au reușit elevii noștri un spectacol remarcabil, sala a fost arhiplină, părinți, colegi, profesori”, ne-a mai precizat profesoara Petronela Ciobotea.
„Clasele vocațional au arătat reale talente mai ales în actorie, acești copii sunt minunați, pentru că sunt altruiști, pentru faptul că vor să dăruiască și fac eforturi foarte mari ca să ajute pe cineva în nevoie. Au venit voluntar și este de apreciat atitudinea lor, care este un exemplu pentru noi toți”, a menționat profesoara Cecilia Clipa, adăugând că participarea elevilor pe scenă a depășit 100 de artiști.
Este greu să-i consulți și să vezi că sunt atât de mici, spunea medicul pediatru Victoria Dosza: „La părinți, care sunt niște oameni extraordinari, nu poți decât să le dai încredere și consiliere. Sunt mulți copii cu nevoi speciale și mi-a fost destul de greu să aleg două cazuri, la solicitarea organizatorilor Bandaj pe Lacrimi. Familiile sunt afectate de starea copiilor și m-am gândit că nici un ajutor material nu strică, pentru că se confruntă cu multe, multe cheltuieli, au nevoie de medicamente, de regim special, au nevoie să călătorească ca să meargă în centrele universitare. La spital avem psiholog, însă părinții sunt atât de prinși cu problemele copiilor că nu mai au timp pentru ei“.