Banatul Montan, destinația turistică a anului 2021 în România. Degeaba!

trofeu destinatia anului 2021

Titulatura care ar fi trebuit să crească interesul turiștilor pentru locurile frumoase din Caraș-Severin n-a fost mai deloc valorificată, exploatată, de autoritățile din Caraș-Severin!

Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, a recunoscut pentru expressdebanat.ro că în județ nu s-a făcut mare lucru turism în ultima perioadă, deși titlul de destinație turistică a anului ar fi trebuit să pună lucrurile în mișcare. Doar administrația județeană pare să fi ajutat turismul, ocupându-se de repararea drumurilor județene care duc înspre principalele puncte de atracție. „Nu s-a făcut! Mergem în virtutea inerției, din păcate. Turiștii vin în continuare să vadă locurile frumoase pentru care județul nostru a fost desemnat destinația turistică a anului. Eu, prin ceea ce pot, cârpesc în limita bugetului pe care îl am. Fără bani nu se pot face lucruri. Avem multe promisiuni. Așteptăm să semnăm contractul pe Comorâște – limită de județ, aceștia ar fi primii bani care ar veni în județ în ultimii doi ani pe proiecte noi. Fără bani nu se poate face nimic. La ultima rectificare nu a venit aproape nimic, 3 milioane de lei, față de 20, anul trecut. Am creat un cadru sănătos, din bugetul mic pe care l-am avut facem lucrări de reparații la drumuri. Am făcut tot ceea ce ține de noi.”, a spus președintele CJ.

Foarte grav este însă că nici nu se întrezărește ceva, de acum încolo. Dacă nu s-a făcut mai nimic până în prezent, nici în viitorul apropiat nu se vede ceva spectaculos pentru turismul în Banatul Montan. Cu excepția Semenicului, care într-un final ar putea profita de lipsa de interes manifestată în alte zone ale Caraș-Severinului. „Am făcut adrese peste tot, la primării, să pregătească proiecte, pentru că avem 27 de milioane de euro pe turism la ADR Vest pe următorul ciclu financiar, 2021 – 2027. Din păcate, astăzi doar proiectul Semenic este valid și poate să acceseze bani. Nu am informații că ar exista altceva. Alte mesaje din județ nu am. Eu pot să vă mai informez legat de DJ 571, s-au plătit 500.000 de lei către proiectant, până la finalul anului vom avea PT. Am vorbit la ADR Vest și am fost asigurat că este proiectul matur. Există șansa ca în aprilie 2023 să avem constructor și să modernizăm DJ 571, un drum cu impact enorm pentru turismul din Cheile Nerei până la Moldova Nouă. Pe DJ 608 se lucrează bine, dar primăriile de acolo nu și-au respectat promisiunile, nu au rezolvat problemele de apă și canal, vor rămâne cu intravilanul neasfaltat! La Naidăș am avut un DALI, am avut 2,2 milioane pentru pietruire până la Petrilova, în primăvară asfaltăm. Bacul peste Dunăre funcționează!”, a adăugat Romeo Dunca.

expresb 1000x100

Cam asta e cu turismul în Caraș-Severin, destinația anului trecut în România!

1000 x 200 gif