Banatul Montan ar trebui să importe forţă de muncă!

publicitate si promovare in ziar

Dacă vrem să avem cine să ne plătească pensiile, trebuie să aducem forță de muncă din altă parte, este de părere directorul economic al Primăriei Caransebeș, Horia Irimia.

Prezent în redacția Express de Banat, economistul a lăudat inițiativa primarului reșițean Nelu Popa de a dezvolta forța de muncă și în domeniul tehnicii.

„Noi avem nevoie de forță de muncă cum a avut criză în anii ’70 și Germania, pentru că de aceea s-au dus milioane de oameni acolo, de la turci, la italieni, sârbi. La noi nu mai vin investitori pentru că nu avem forță de muncă. Sau, mă rog, vin foarte puțini. Vedeți discuția cu Şcoala duală, foarte bine a făcut Nelu Popa, pentru că nu mai avem forță de muncă calificată. Noi trebuie să aducem forță de muncă din altă parte, pentru că altfel nu are cine o să-mi plătească mie, celui care este în cadrul muncii, pensia. E o problemă cu arborele vârstelor, spun eu, și este de discutat. De exemplu, la Spitalul din Caransebeș este un medic specialist foarte bun indian, sau din Republica Moldova”, menționează Horia Irimia.

 

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01