Banatul Caransebeș a părăsit Cupa României încă din primul tur

Gugulanii au condus cu 2-0, dar Unirea Dej a revenit și s-a impus cu 3-2, în prima fază a Cupei României la volei masculin.

Gazdele de la Unirea Dej au început slab meciul de pe teren propriu, iar la primul time-out tehnic erau conduși deja cu cinci puncte (3-8). Acestea nu au reușit să se adune la timp și oaspeții au îndeplinit o simplă formalitate, în final tabela indicând 18-25. Deși în setul secund cei de la Unirea Dej aveau un avans de șapte puncte (21-14), elevii lui Răzvan Parpală au turat motoarele (21-16, 23-17, 23-20, 24-21, 24-23) și au egalat spectaculos la 24. Ultimele minute ale setului s-a mers umăr la umăr, pentru ca gugulanii să se impună în cele din urmă cu 29-27.
Banatul a început bine setul al treilea și meciul părea că se îndreaptă către un 3-0 sec în favoarea caransebeșenilor. Doar că situația s-a schimbat radical și Unirea Dej a rfevenit spectaculos, câștigând seturile 3, 4 (acesta la o diferență de 14 puncte, 25-11) și 5 (decisiv).

“Cred că am picat psihic, după ce am condus tot setul 3 și l-am pierdut pe fondul unor greșeli individuale pe preluare și pe atac. La începutul setului 4 am picat total psihic, nu ne-a mai ieșit nimic, preluare, pas, atac, toți jucătorii erau alții în teren. Trebuie să învățăm din acest meci și să luăm și partea cea bună, am avut momente de joc foarte bune și reveniri în joc, trebuie să învățăm din aceste lucruri. De la toți jucătorii am pretenția să dea maxim pe teren, acum fiind și primul meci oficial îmi dau și eu seama de fiecare cum gândește jocul, cum este în momentele de presiune, în meciurile oficiale presiunea nu este ca în cele amicale, sunt unii care în momentele de presiune cedează și nu fac față”, a declarat după meci antrenorul echipei Banatul Caransebeș, Răzvan Parpală, citat de caon.ro.
Pentru gugulani urmează debutul în noul sezon al Diviziei A1, cu un meci în deplasare la Tricolorul Ploiești, transmis în direct la Digi Sport.