Bănățenii – salvatorii militarilor și ai civililor răniți în Ucraina!

centru de transfuzie sanguina resita

Centrele de transfuzie sanguină din România își prelungesc programul de funcționare, astfel încât cei care doresc să doneze sânge pentru militarii și civilii răniți în conflictul din Ucraina să o poată face. Centrele din Reșița și Timișoara vor fi deschise zilnic timp de 10 ore.

Ministerul Sănătății anunță că 44 de centre de transfuzie din țară și-au prelungit programul de funcționare pentru ca românii care doresc să doneze sânge să o poată face. În Banat, cele două centre din Reșița și Timișoara vor fi deschise de luni până vineri, între orele 7.30 și 17.30.

  • Reșița: str. Ion Luca Caragiale, nr. 1 – tel. 0355 429 592
  • Timișoara: str. Martir Marius Ciopec, nr. 1 – tel. 0256 482 520

„Vă așteptăm să donați sânge pentru militarii și cetățenii răniți în urma atacurilor Federației Ruse asupra Ucrainei. Printr-un gest simplu puteți ajuta la salvarea unei vieți!”, transmit reprezentanții Ministerului Sănătății.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

CITEȘTE ȘI: Sângele cărășenilor, pentru răniții din Ucraina!

Dacă alegeți să donați sânge, potrivit Institutului Național de Hematologie Transfuzională, trebuie să fiți odihniți și bine hidratați, să nu fumați cu o oră înainte de donare și să nu consumați alcool, grăsimi, dulciuri concentrate, să nu luați medicamente (aspirină, anticoagulante, antidiabetice, etc) și să aveți un act de identitate cu dumneavoastră.

Se recoltează sânge persoanelor sănătoase, cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, la un interval de minimum două luni între donările de sânge total, fără a depăși 5 donări pe an pentru bărbați și 4 donări pe an pentru femei.

banner 970 x 250