În premieră, comunitatea producătorilor locali din Denta și împrejurimi le dă întâlnire timișenilor sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 11.00, pe DN59 kilometrul 45,9.
Banat Brunch începe la ora 11 cu un meniu special pregătit de Ovidiu Marcovici, producător local și gazdă a evenimentului, împreună cu comunitatea locală. Vor fi două meniuri – unul de post, iar un altul – cu produse pregătite de ciobani și de femeile din sat, cu „zamă” de varză acră și mămăligă cu sos de legume, dar și purcel la proțap pregătit după rețetă sârbească sau prăjituri bătrânești, alături de un vin fiert din podgoria Tirol.
Meniu local: platouri cu brânză dulce și sărată, de vacă și oaie; platouri cu legume de sezon; platouri cu caltaboș, tobă, sângerete, „șonc” și ceapă roșie; pâine de casă cu smântână grasă; bulz; „păturată pă crumpi”; zeamă de varză acră; mămăligă cu sos de legume; purcel la rotisor pregătit după rețetă sârbească; cartofi țărănești făcuți la disc în untură; pâine de casă; desert și băuturi; prăjituri bătrânești – melci cu zahăr și cornulețe cu gem; ceai de mușețel și de soc; siropuri din Caraș-Severin; vin fiert din podgoria Tirol (Caraș Severin); cafea; răchie și țuică de smochine de la Radimna (Caraș-Severin) pentru degustare.
Va fi o întâlnire în care participanții vor interacționa cu localnicii și vor putea cumpăra produse locale pentru sărbători, în cadrul târgului care va fi deschis între orele 11-16: produse din carne, legume, produse lactate, brânză și miere sau pâine de casă.
Vizitatorii vor putea participa și la un atelier de sudură artizanală cu artistul local Adrian Sălăjan (între orele 11-15).
Participarea se face contra unei donații de 120 de lei/adult, 60 de lei/copii 10-14 ani și gratuit pentru copiii mai mici de 10 ani, în contul Ovidiu Marcovici (IBAN: RO22RZBR0000060025922471, Raiffeisen Bank).