Băile Herculane, o stațiune vie care încă atrage turiști din toate colțurile țării

casinoherculane by sungarden

„Stațiunea Băile Herculane este una dintre destinațiile care au rămas «agățate» de inima mea și acum nu mai pot de dorul ei”, spunea cineva pe Facebook, ca un comentariu la o postare pe care primarul orașului Băile Herculane a distribuit-o, promovând stațiunea pe care o coordonează. Și, de ce ar rămâne o stațiune la inima cuiva, dacă nu pentru frumusețea în stare pură pe care o emană?

„Stațiunea este un loc plin de istorie, bogat în izvoare termale și binecuvântat cu peisaje montane. Fiecare loc din Băile Herculane are o poveste de spus. Fiecare clădire din stațiune este o bijuterie de patrimoniu. Fiecare stradă îți încântă privirea cu monumente și statui, izvoare de apă minerală și termală, băi imperiale, hoteluri cu nume de legendă, clădiri cu o arhitectură unică în țară, tablouri naturale cu munți, văi și râuri. Eu cred că Băile Herculane va renaște în foarte scurt timp și va redeveni cea mai frumoasă stațiune balneară din Europa”, spunea un turist trecut prin Băile Herculane, care a dorit să-și împărtășească impresiile despre ceea ce a văzut și a simțit în Băile Herculane.

Băile Herculane este una dintre puținele stațiuni balneoclimaterice din țară animate pe tot parcursul anului, asta datorită apelor balneoclimaterice tămăduitoare. În sezonul de vară stațiunea este ocupată până la refuz.

După binemeritata bălăceală, la ceas de seară turiștii sunt curioși de frumusețile stațiunii, de la băi imperiale, izvoare cu apă minerală și termală, hoteluri vechi de secole, monumente și statui până la clădiri de patrimoniu, poduri peste râul Cerna, peisaje montane de o frumusețe copleșitoare, biserici, vile cu o arhitectură deosebită și multe altele.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Turiștii întreabă de istoria clădirilor, de Cazinou, construit la începutul secolului al XIX-lea și considerat cel mai popular cazinou din sud-estul Europei, sau de Băile Imperiale Austriece, cunoscute și ca Băile Neptun, pentru care mai multe organizații nonprofit au inițiat o acțiune de punere în siguranță. Băile Neptun au fost construite între 1883 și 1886 după planurile arhitectului Ignac Alpar. În acea perioadă au fost considerate unele dintre cele mai moderne edificii balneare din Europa. Înăuntru funcționau 32 de cabine și 2 bazine construite din marmură roșie.

De asemenea, turiștii se opresc lângă bustul generalului doctor Nicolae Vicol, după care a fost numit parcul central (Parcul Vicol). Nicolae Vicol a fost doctor în medicină și a ajuns general, fiind șeful serviciului sanitar al armatei în timpul războiului, apoi inspector general balnear. Alte edificii despre care localnicii le pot vorbi turiștilor minute bune sunt: Vila Elisabeta, Vila Livia sau Vila Băncii, Piața Hercules; multe altele însă vibrează de istorie și așteaptă să fie vizitate.

Un turist poate plăti pe un pachet de vacanță sume diferite, de la 100 de lei camera pe zi la pensiuni și cazare particulară până la 260 de lei camera cu 3 proceduri de tratament și pensiune completă pe zi la hotel de 2 stele sau 400 de lei pe zi camera la hotel de 4 stele cu mic dejun inclus. Opțiunile variază în funcție de bugetul fiecăruia, un lucru este însă sigur: rezervarea trebuie făcută cu cel puțin 3 săptămâni înainte.

1000x100 untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/