„Băile Herculane au viitor – fiindcă tinerii sunt viitorul acestei stațiuni”, susțin la unison voci ale participanților la Festivalul Hercules

voluntari la hercules 2

Recent încheiat în orașul de pe Valea Cernei, Festivalul Internațional de Folclor Hercules, s-a dovedit a fi încă odată punctul de atracție din luna lui cuptor.  Spre bucuria turiștilor, a celor aflați în trecere prin oraș sau a localnicilor, numeroase ansambluri și formații artistice au evoluat pe scena amplasată în fața statuii lui Hercules, un alt loc de desfășurate ales anul acesta motivat de lucrări de refacere a Grădinii de vară.

„Ne bucurăm fiindcă unul dintre cele mai frumoase lucruri care s-au putut întâmpla de această dată, a fost să redescoperim că orașul nostru are valori, valori umane de care suntem tare mândri”, a menționat primarul Cristian Miclău. „Ca și la edițiile trecute, o seamă de tineri extraordinari au dorit să ne ajute și s-au oferit să facă voluntariat pentru bunul mers și organizarea Festivalului Internațional de Folclor „Hercules” – ediția 2022. Ei s-au prezentat excelent, implicându-se cu responsabilitate, pricepere și cu multă pasiune. Am constatat că majoritatea, chiar dacă unii dintre ei sunt doar elevi de liceu, stăpânesc limba engleză și pot fi  de un real folos pentru organizatori în dialogul cu oaspeții străini. Ba mai mult, una dintre tinere ne-a ajutat cu limba spaniolă necesară pentru comunicarea cu invitații mexicani. Pot să vă spun că voluntarii au primit grupurile de artiști din România și din străinătate, i-au însoțit la hotel, le-au organizat mici activități de ocupare a timpului liber, s-au asigurat că grupurile ajung la scenă în timp util, că se pot încadra în orele de masă, nu le lipsește confortul , relaxarea, se simt bine și pot fi apți pentru performanță”.

Tinerii voluntari au interacționat pe toată perioada festivalului cu aproximativ 700 de persoane din grupul invitaților care au rămas în stațiune, unii doar pentru o reprezentație, alții pe parcursul mai multor zile.

voluntari la hercules

„Tinerii au muncit mult, au fost pozitivi pe toată durata festivalului, au învățat în 5 zile cât într-un an întreg, au câștigat prieteni  în țară și străinătate, au fost un exemplu pentru noi toți. Felicitări tuturor!”  a mai menționat primarul din Băile Herculane care mulțumește grupului de voluntari alcătuit din: Alexandru Golopența, Nicolae Guran, Andreea Pătrulescu, Isabella Nicorescu, Mădălina Iordache, Anamaria Dina, Bogdan Maier, Georgiana Bujancă, Ana Molnar, Ștefania Sandu, Ania Urdeș, Nicușor Dancău, Karina Spătaru și Nonu Sitaru.

Voluntarii vor fi mobilizați și în viitor, pentru activități pe care le pregătește Primăria și Consiliul, cele mai apropiate vizând Zilele Orașului Băile Herculane, eveniment programat să aibă loc în perioada 8-11 septembrie.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/