Momentul tăierii panglicii pentru punerea în funcțiune a bacului pe Dunăre, între Moldova Nouă și Golubac (Serbia), e tot mai aproape de materializare, întrucât singura problemă care împiedica acest lucru a fost rezolvată, partenerii sârbi primind, în folosință gratuită, pontonul Baziaș 2.
Consiliu Județean Caraș-Severin a fost ieri, 25 noiembrie, gazda întâlnirii dintre președintele CJ CS, Silviu Hurduzeu cu primarul Nebojša Mijović (Golubac), edilul Adrian Torma (Moldova Nouă), dar și cu reprezentanți ai S.C Eoliana Caraș S.R.L. (societate comercială care operează bacul), discuția purtată între partenerii proiectului transfrontalier având drept scop găsirea soluției potrivite pentru ca lucrurile să înceapă să prindă contur în privința punctului vamal de trecere a frontierei cu Serbia.
În urma semnării unui act adițional, la contractul de comodat, între Consiliul Județean Caraș -Severin (lider de proiect) și municipalitatea Golubac, partenerii sârbi vor primi, în folosință gratuită, pontonul Baziaș 2 în vederea operaționalizării bacului de trecere Baziaș 4 achiziționat printr-un proiect transfrontalier.
Reamintim că, în calitate de lider de proiect, Consiliul Județean Caraș-Severin a implementat, în parteneriat cu Primăria orașului Moldova Nouă și municipalitățile Golubac și Veliko Gradiște, proiectul transfrontalier „Punct de trecere a Dunării cu bacul între Moldova Nouă și Golubac”, finanțat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia.
Ca lider de proiect, Consiliul Județean Caraș-Severin a realizat proiectul tehnic pentru construirea Punctului de Trecere a Frontierei de la Moldova Nouă, a finalizat achiziția bacului de trecere Baziaș 4 și pontoanele de acostare ale acestuia, Baziaș 2 și 3. În responsabilitatea Consiliul Județean Caraș-Severin s-a aflat și procedura de avizare a Punctului de trecere a frontierei nou creat în cadrul proiectului, deschiderea acestuia fiind aprobată prin Hotărârea de Guvern nr. 646/27.08.2019.