Bacul de la Moldova Nouă rămâne la mal: „Nu se justifică deschiderea punctului vamal”

Cum lucrurile încă nu sunt clare vizavi de efectele noului coronavirus, plimbările cu bacul pe Dunăre între Moldova Nouă și Golubac nu par să fie reluate curând. Segmentul turistic din Clisura Dunării are de suferit nu doar din această cauză, ci mai ales din pricina restaurantelor care rămân închise, cu toate că pensiunile/hotelurile au primit undă verde pentru a-și redeschide porțile.

„Deschiderea punctului vamal de trecere a frontierei cu Serbia nu ține de noi! Ne-am fi dorit de mult ca acesta să fie deschis, însă ține de deciziile Guvernului din Serbia și de cele ale Guvernului din România. Sârbii au fost primii care au închis granița cu România și în acest moment punctul vamal din Moldova Nouă ar avea o justificare turistică dat fiind faptul că s-au deschis pensiunile. Pe de altă parte, atât timp cât nu poţi să servești masa la restaurant, nu prea se justifică deschiderea punctului vamal în acest moment și atunci cred că deschiderea acestuia va urma imediat după relansarea activităților turistice.”, a explicat primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma.

Potrivit edilului, situația la acest capitol s-ar putea îmbunătăți în funcție de modul în care este gestionată situația în privința ținerii în frâu a temutului virus din China și, evident, dacă guvernele celor două țări vor fi de acord cu această măsură:

„Dacă în România se va decide ca, după 1 iunie, să se dea drumul la turism, iar activitățile turistice să poată funcționa, atunci, cu siguranță, acest punct de lucru va fi deschis. Rămâne de văzut ce vor face sârbii și de urmărit modul în care acest virus este ținut în frâu. Putem spune că este o ceață în ceea ce privește o decizie concretă legată de punctul vamal, dar noi suntem pregătiți ca, imediat după deschiderea acestuia, să începem activitatea”.