Bacalaureatul de toamnă: Mai puțin de 40% dintre elevii cărășeni au luat note de trecere

two girls sharing exam results in school corridor

Doar 170 de elevi din Caraș-Severin din cei 440 prezenți la examenul de bacalaureatul din această lună au reușit să ia notă de trecere. La nivel național, rata de promovare este și mai mică, de 32,5%. În același timp, este cea mai ridicată rată de succes consemnată pentru acest tip de sesiune din anul 2009 până în prezent.

39% este rata de promovare a examenului de bacalaureat la nivelul județului Caraș-Severin în această lună, înainte de contestații. S-au înscris 557 de elevi, însă 116 nu au mai participat, iar unul a fost eliminat din sală.

Potrivit rezultatelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, niciun elev nu a obținut nota 10. Județul nu a bifat nici măcar medii de 9. Au existat în schimb 3 note între 8 și 8,99, obținute la Colegiul Național „Traian Doda” Caransebeș, Liceul Tehnologic „Mihai Novac” Oravița și Seminarul Teologic Ortodox „Episcop Ioan Popasu” Caransebeș.

Contestaţiile pot fi depuse astăzi, în intervalul orar 12.00 – 18.00, atât în format clasic, cât şi electronic. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (interval 1 – 2 septembrie), vor fi comunicate în 3 septembrie.