Bacalaureat Caraș-Severin: doi candidați prinși cu dispozitive de tip handsfree

examen scris
Stiri Timisoara si Resita Muzeul Banatului Montan mbmr 1000x100

Dacă proba scrisă la Limba română, ce a avut loc ieri, s-a desfășurat fără incidente în Caraș-Severin, ISJ anunță că astăzi doi elevi din Clisura Dunării au fost eliminați din examen pentru tentativă de fraudă.

Astăzi s-a desfășurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat, la disciplinele Matematică și Istorie. Au fost prezenți 1.331 de candidați, din totalul celor 1.433 înscriși la această probă, restul fiind absenți.

Pe parcursul desfășurării examenului scris au existat și două tentative de fraudă. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, este vorba despre doi elevi de la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” din Moldova Nouă, care au fost eliminați după ce au fost prinși cu o cască în ureche.

Stiri admitere Timisoara gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Stiei Timisoara Muzeul TM

Candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Candidații surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat”, precizează reprezentanții ISJ Caraș-Severin.

Probele scrise ale Bacalaureatului continuă joi, 4 iulie, cu cea la alegere a profilului şi specializării. În acest caz, candidații au putut opta pentru una dintre cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie.

Stiri Timisoara si Resita Revista Banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/