Bă, vouă chiar nu vă este rușine?

Un mic-dejun la bufetul Parlamentului României costă 7,13 lei. Să nu credeți că la masă sunt doar scobitori, solnița cu sare și șervețele. Nu, în farfuria alesului poporului găsești ouă prăjite, telemea de vaci, cartofi prăjiți, cârnați, pâine. Cum dracu să coste, bă, doar 7 lei? Scuze, și 13 bani? Că nici ăia din azile de bătrâni ori din casele de copii nu primesc dejun atât de ieftin. De unde face, bă, statul ăsta economie să-i sature pe ăștia?

„Bă, ești prost?” Prețurile sunt neschimbate de trei ani? De trei ani ăștia își umflă burțile cu mic dejun de 7 lei și 13 bani, timp în care salariile lor au tot crescut de au ajuns la 18.720 de lei pe lună? Ai auzit, Cîțule? Sau tu nu te duci să mănânci la bufet? Normal că nu te duci, tu mănânci la alt bufet, nu te amesteci cu rândașii. Dar îți spun eu, dacă nu știai care a fost prima grijă a parlamentarilor în actuala sesiune, să-și aranjeze burțile, aprobând prețuri după cum urmează: ciorbița de văcuță, a la grec, 5,36 lei porția, borșul țărănesc, de post, 2,75 lei farfuria rasă. Carevasăzică, guvernul liberal-useristo-udemerist duce pe mai departe tradiția prețurilor fără egal stabilite în guvernarea Dăncilă.

„Bă, ești nebun?” Unde dracu s-a pomenit ca un borș țărănesc de legume să coste mai puțin decât o sticlă de jumătate litru cu apă plată? Sau un piept de pui la grătar numai 4,5 lei în timp ce pe o porție de fileu de șalău să dai 5,5 lei? Cu banii ăștia, în lumea reală, în asta în care trăim noi, ceilalți, abia îți cumperi dimineața o chiflă și un iaurt extra light, că e mai ieftin, nu de alta.

Dar ce au ei cu lumea reală? N-au nimic, ascultați ce vă spun. Îi vezi la față o dată la patru ani când cerșesc voturile și aici se termină lumea reală pentru ei. În rest, își umflă burdihanele cu borș țărănesc și ciorbă de văcuță. Nu le-ar fi rușine obrazului de senatori și deputați ce sunt ei…

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/