Avram Iancu revine la Moldova Nouă cu un mesaj extrem de important: „Schimbarea eşti tu”

După nenumărate expediții, de-a dreptul periculoase, la care a participat începând cu anul 2016, hunedoreanul Avram Iancu vine la Moldova Nouă pentru a doborî un nou record.

Începutul săptămânii viitoare îl va aduce din nou în orașul de la malul Dunării pe nimeni altul decât protagonistul român al apelor învolburate: Avram Iancu. Pus din nou față-n față cu bătrânul fluviul, Dunărea, pe care l-a parcurs înot, în 2017, de la izvoare la vărsare, fără costum de neopren, petroșăneanul va alege luni, 15 iulie, Casa de Cultură Moldova Nouă, acolo unde, începând cu ora 19.00, va avea loc lansarea propriului volum: „Schimbarea ești tu”.

Bibliotecar de meserie la Biblioteca Municipală din Petroșani, înotătorul român a considerat că toate experiențele trăite, aflate la granița dintre aventură și motivație, trebuie neapărat să se regăsească într-o carte: „Este un moment de cotitură în viața mea personală, dar aș putea spune și în viața conaționalilor mei, pentru că vor avea ocazia, în această carte cu totul deosebită și, zic eu că e deosebită, nu pentru că am scris-o eu, ci pentru că așa este ea, vor avea posibilitatea să citească lucruri deosebite și exemple pe care le-am trăit pe teren.

„Îmi amintesc cu drag de momentul în care am fost așteptat de o mie de oameni la Moldova Nouă. Pe acolo am intrat în țară,  cu ocazia tentativei mele de a străbate înot întregul curs al Dunării. Mă bucur că, din nou, sunt dorit la Moldova Nouă cu ocazia lansării cărții mele. Revin cu bucurie în acest loc magic!”, este mesajul lui Avram Iancu pentru locuitorii din Moldova Nouă.

Avram Iancu s-a făcut remarcat atât în România, cât și peste hotare după ce, începând cu 2016, a participat la nenumărate expediții menite să scoată în evidență ce poate face românul pentru România și nu invers:

– traversarea Canalului Mânecii (august 2016), în doar 18 ore, având la-ndemână doar slip și cască;
– primul om care reușește să parcurgă Dunărea înot de la Izvoare până la vărsare (2.860 de km în 89 de zile), fără costum de neopren, în 2017;
– străbaterea, în 60 de zile, a Mării Negre de la Sulina la Istanbul, record mondial pe care înotătorul l-a dedicat Centenarului Marii Uniri;
– obținerea locului al treilea în cadrul ultramaratonului „6633 Arctic Ultra”, din cei 15 concurenți care au luat startul competiției în acest an.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/