Avertisment pentru Frunzăverde! „Conduita sa trebuie să fie conformă legii şi moralei ce alcătuiesc ordinea de drept a Statului Român!”

Judecătorul Tribunalului Caraş-Severin care l-a condamnat pe președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a considerat suficientă o pedeapsă neprivativă de libertate pentru acesta dată fiind educaţia şi cultura aleasă a lui Frunzăverde, care îi permit să conştientizeze chiar şi ceea ce înseamnă o pedeapsă cu suspendare!

 

Instanța de fond l-a găsit pe Sorin Frunzăverde vinovat de faptele reţinute în sarcina sa prin rechizitoriul DNA. Cu toate acestea, nu i-a acordat acestuia o pedeapsă cu executare, deşi a reţinut că limita de pedeapsă este între 1 şi 5 ani. Judecătorul motivează că „pedeapsa se aplică infractorilor şi cu scopul de a preveni săvârşirea de noi infracţiuni… prin executarea pedepsei nu se urmăreşte cauzarea unor suferinţe fizice sau înjosirea celui condamnat, ci îndreptarea sa, prevenirea săvârşirii în viitor de noi infracţiuni de către acesta, dar, subliniază judecătorul, ca efect al reeducării condamnatului… Exemplaritatea în cauză nu trebuie înţeleasă şi aplicată la modul că pedepsirea inculpatului trebuie să fie «exemplară», adică de o excepţională duritate, ca să se atingă, astfel, scopul de prevenţie individuală şi generală”.

Judecătorul arată că fapta lui Sorin Frunzăverde este una gravă, că „s-a creat o stare de pericol pentru valori importante ale statului de drept, fiind afectată încrederea populaţiei în corectitudinea procedurii de alegere a Preşedintelui României, suprema funcţie în stat!” De asemenea, a fost afectată şi încrederea într-un partid politic de marcă, de tradiţie, vechi şi puternic actor politic: PNL! Iar, reține judecătorul, motivul faptei a fost unul egoist, cu un scop injust: „dobândirea prin mijloace ilicite a unor avantaje şi foloase personale/de partid”. Instanța a mai reţinut totodată că Sorin Frunzăverde nu are antecedente penale, a avut un comportament procesual „corect şi decent”, a respectat „ireproşabil” condiţiile măsurii restrictive de libertate. Dar a reținut și ceea ce a spus Frunzăverde, că „aşa se face politică” şi că faptele sale nu pot fi infracţionale, atitudinea fiind percepută de judecător în limita dreptului la propria apărare. A mai apreciat judecătorul şi că inculpatul are studii superioare şi o vastă activitate politică, a ocupat funcţii publice de prim-rang, este bine integrat social şi este suferind de o boală gravă, „cu pronostic evolutiv mai degrabă nefavorabil”, aşa că Sorin Frunzăverde „are posibilitatea de a conştientiza necesitatea îndreptării sale şi de a acţiona în acest sens şi că, chiar fără executarea pedepsei, condamnatul nu va mai comite infracţiuni, dar este necesară supravegherea sa, pe o perioadă determinată”.

Cu toate acestea, judecătorul simte necesar să atenţioneze „condamnatul asupra conduitei sale viitoare, conduită ce trebuie să fie conformă cu normele legii şi ale moralei ce alcătuiesc ordinea de drept în Statul Român şi asupra consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere!”.

Deşi avocatul lui Sorin Frunzăverde, Gheorghe Onea, a declarat că sentinţa pronunţată de către Tribunalul Caraş-Severin îi nemulţumeşte şi va fi atacată cu apel, iar termenul de apel este de 10 zile de la comunicare, nici până astăzi dosarul nu a fost trimis, spre judecarea apelului, la Curtea de Apel Timişoara.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/