Averse torențiale în 29 de județe! Banatul, din nou pe listă

heavy rain in the city
promovare online Timisoara Casa Auto

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o nouă atenționare cod galben de instabilitate atmosferică pentru 29 de județe din țară, inclusiv pentru Caraș-Severin și Timiș.

Potrivit ANM, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și vijelii în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, vestul Olteniei, precum și la munte.

În intervale scurte de timp (1 – 3 ore) cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp, îndeosebi la deal și la munte.

promovare banner maxagro

Astfel de fenomene se vor semnala astăzi, izolat, și în restul țării. În zilele următoare, vremea va fi instabilă în majoritatea regiunilor.

Avertizarea este valabilă de la ora 12.00 până la ora 23.00 și vizează județele: Satu Mare, Bihor, Maramureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Cluj, Mureș, Arad, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău, Neamț, Suceava, Botoșani, Iași.

publicitate tmc 640