Avem două vești despre parcări. Una bună și-una proastă

Vestea bună este că în Reşiţa nu se scumpesc parcările. Vestea proastă este că nici nu se ieftinesc. Ca să nu mai spunem că nu vom putea nici în 2018 să plătim prin SMS, deși firma care administrează parcările propusese așa ceva!

„Eu am fost obligat să pun acest proiect de hotărâre la solicitarea firmei care are parcările, dar dumneavoastră votați cum credeți”, a explicat primarul Ioan Popa. Consilierii locali au considerat că proiectul propune mărire de tarife și au votat împotriva proiectului, asta deși din tabelul prezentat în anexă rezultă că numărul tarifelor micșorate îl depășește foarte mult pe cel al tarifelor majorate.

Practic, societatea dorea majorarea prețului tichetelor, dar micșorarea prețului la abonamentele pentru parcările cu plată. Astfel, tichetul roșu, pentru 30 de minute, se dorea majorat de la 0,8 la 1 leu, cel albastru, de la 1,5 la 2 lei, iar cel verde, pentru o zi întreagă, de la 7 la 8 lei. Se mai dorea și majorarea abonamentului riveran de la 85 la 100 de lei, dar și a celui general pentru un an întreg, de la 397 la 420 de lei.

În schimb, se propunea scăderea abonamentului pentru 6 luni, de la 270 la 250 de lei, a celui trimestrial de la 190 la 170 de lei și a celui lunar de la 110 la 100 de lei.

Se propunea, de asemenea, și posibilitatea plății prin SMS, fiind propuse 2 tarife: 0,35 euro+TVA pentru o oră, respectiv 1,5 euro+TVA pentru o zi întreagă.

„Noi am mai câștigat un proces cu Primăria Reșița pe problema parcărilor și, dacă va fi nevoie, vom mai deschide un proces”, ne-a declarat conducerea societății care administrează parcările din oraș.