Renumitul aventurier de la Caransebeș și-a rezolvat cu mâna lui instalarea în umbra lui Romeo Dunca, deși conflictul de interese se vedea cu ochiul liber chiar și de pe Kilimanjaro. I-a rezolvat astfel și pe oamenii președintelui, dar și pe cei ai vicepreședinților!
Coco Galescu nu s-a putut mulțumi cu calitatea de consilier județean PNL. Și-a dorit mai mult. Și-a dorit să fie consilier personal al președintelui. Și nu unul oarecare. Ci primul dintre ei. Șef de Cabinet. Numai că pentru asta, dar și pentru alte manevre de cadre liberale, era nevoie de schimbarea Organigramei administrației județene. Lucru care s-a întâmplat. Cu o evidentă încălcare a legii. Prin sfidarea și disprețul față de lege manifestat de consilierii județeni PNL. Coco Galescu, la vremea aceea printre ei, a votat cu mâna lui înființarea unor posturi noi de consilieri personali ai președintelui și ai celor doi vicepreședinți ai Consiliului Județean. Practic, numărul consilierilor personali a crescut de la 4 la 10! Fără votul lui Galescu, Organigrama ar fi picat. Omul din munți a ridicat însă mâna „pentru” și, la scurt timp, a devenit șef la Cabinetul Președintelui. Asta, precum și desființarea anumitor posturi ocupate de persoane neagreate, a făcut ca noua organigramă să ajungă pe masa instanței de judecată. Instanță care a dispus anularea Hotărârii adoptate cu ajutorul lui Galescu, precum și dispozițiile președintelui Dunca prin care oamenii partidului au fost instalați pe funcții. La pachet cu cele prin care mai mulți angajați ai instituției urmau să-și piardă slujbele.
Odată comunicată sentința, strategii din CJ au fost obligați să-și facă bagajele. Președintele Dunca a ales să renunțe la serviciile lui Nicolae Borteș, păstrându-i ca sfătuitori pe Ilie Tipa, în postură de Director de Cabinet, Samuel Lupulescu, Sorin Crețu și Coco Galescu. Acesta din urmă, suspendat în momentul de față, deoarece Romeo Dunca l-a instalat șef al Serviciului Salvamont. Vicepreședintele Marius Isac a rămas pe cont propriu, ambii săi consilieri personali, Alin Peia și Laura Gheorghiu încetându-și activitatea la începutul săptămânii. Al doilea vicepreședinte, Ovidiu Rădoi, trebuie de asemenea să se descurce de unul singur. Consilierii săi personali, Horia Irimia și Antinia Iovanovici, au fost și ei eliberați din funcții după ce Hotărârea CJ adoptată de consilierii PNL s-a dovedit ilegală.
Pentru unii dintre aceștia partidul a găsit deja soluții, fiind angajați prin alte locuri. Probleme ceva mai mari ar putea avea doar Coco Galescu. În primul rând, Agenția Națională de Integritate, care are pe masă soluția Tribunalului Caraș-Severin, nu prea poate constata altceva decât conflictul de interese. Pentru că așa e descrisă la carte fapta alesului care își înființează prin vot funcția pe care urmează să o ocupe. În plus, astăzi e șef al Serviciului Salvamont. Un serviciu neacreditat. Și pe care l-ar conduce fără a fi măcar salvamontist, dacă e să le dăm crezare celor care salvează cu adevărat vieți prin munți. Ar mai fi de amintit că n-a fost în stare să promoveze concursul pentru funcția în care a fost pus de Romeo Dunca, dar asta deja nu mai e o noutate în actualul mandat la Consiliul Județean.
Rămâne de văzut cum se va dezvolta Caraș-Severinul fără toți acești strategi, sfătuitorii din umbră ai lui Dunca, Rădoi și Isac, dar și cum va aduce Coco Galescu fonduri europene la un Salvamont neacreditat!