Autostrada Drobeta-Turnu Severin – Caransebeș – Lugoj, prioritate pentru Guvernul PNL

Prezent la sfârșitul săptămânii la Reșița, Marcel Vela a prezentat pe scurt Programul de Guvernare al Partidului Național Liberal pentru perioada 2021-2024, cunoscut sub numele „Dezvoltăm România”. Întrucât este și președinte al PNL Caraș-Severin, Marcel Vela a ținut să anunțe că, printre prioritățile Guvernului Orban în privința infrastructurii rutiere, se află și tronsonul de autostradă ce va traversa județul: Drobeta Turnu Severin-Caransebeș-Lugoj.

„Autostrada care va lega A1 de Calafat, evident, va urma cursul actualului Drum European E70, dar concret nu pot să vă dau detalii întrucât studiul de fezabilitate este făcut de Ministerul Transporturilor. În perioada următoare, această lucrare evident va fi supusă dezbaterii publice, pentru că vor urma exproprierile și tot ce ține de costuri și lucrările propriu-zise. Așa cum am spus, sunt alocate sumele necesare pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, iar susținerea acestei autostrăzi este o prioritate pentru Ministerul Transportului și Guvernul PNL, în sensul în care autostrada A6 s-a oprit în centura de la Lugoj de foarte mulți ani, iar de la Lugoj la Orșova se circulă în aceleași condiții bine cunoscute.”, a declarat Marcel Vela.

Întrebat de traseul propriu-zis al autostrăzii, Vela s-a ferit să se pronunțe, pe considerentul că investiția nu ține de ministerul pe care îl conduce, plus că un cuvânt important de spus vor avea și particularitățile geografice.

„Ce pot să vă spun, ca primă idee, pentru că traseul final îl vor stabili alții, cel mai probabil autostrada se va construi de la Lugoj, pe partea vestică a actualului Drum European 70, iar înainte de Caransebeș va traversa zona colinară Zlagna, Valea Timișului, Vălișoara, Ilova spre Rusca Teregova, dar nu cunosc amănunte care se vor definitiva în funcție de relief și detaliile tehnice pe care le au la îndemână constructorii, având în vedere că se dorește realizarea acestui traseu într-un timp scurt”.

Autostrada Drobeta-Turnu Severin – Caransebeș – Lugoj va avea o lungime de 142 de kilometri, fiind vorba despre o investiție estimată la 6,52 miliarde de lei.

(E)