Autospeciale de ultimă generație la ISU. 1,7 milioane de euro urmează să ajungă la Reșița!

12 autospeciale au ajuns în dotarea pompierilor cărășeni în urma unui proiect câștigat de forul județean. Ultimele două au fost livrate la unitatea din Reșița în această lună și sunt deja operaționale.

Este vorba de o autospecială complexă de intervenție, descarcerare și acordarea asistenței medicale de urgență minimală și o autospecială complexă de intervenție pe șenile cu capacitate mărită de trecere, iar valoarea însumată a acestora este de 837.471,8 lei (cu TVA).

Prin proiectul „Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea 5 Vest”, derulat în 3 etape, Inspectoratul pentru Situații de Urgență SEMENIC a fost dotat cu 12 autospeciale.

pompieri autospeciala

„Aceste autospeciale au fost distribuite subunităților de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență SEMENIC al Județului Caraș-Severin și au contribuit la îmbunătățirea calității intervențiilor în situații de urgență desfășurate pe teritoriul județului nostru. Apreciem implicarea Consiliului Județean în derularea și implementarea acestui proiect care a urmărit dotarea structurilor profesioniste de intervenție”, col. Titus SUSAN, inspector șef ISU SEMENIC CS.

„Am fost parteneri în derularea acestui amplu proiect împreună cu județele Timiș, Hunedoara și Arad,  un proiect complex ce și-a propus îmbunătăţirea capacităţii de răspuns în situaţii de urgenţă la nivelul întregii regiuni. Proiectul a fost o reușită, astfel încât am depus la 1 februarie la BRCT Timișoara un nou proiect spre a obține finanțare și prin care intenționăm achiziționarea de noi echipamente. Este un proiect de circa 1,7 milioane euro depus în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru managementul situaţiilor de urgenţă ADIVEST și Municipalitatea Vrsac”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Ilie Iova.