Autoritățile se laudă că Timișoara a devenit un loc mai sigur. Pe ce cifre se bazează!

Numărul deținătorilor și consumatorilor de substanțe interzise, dar și cel al migranților ilegali este într-o scădere accentuată. Cel puțin așa se laudă primarul Nicolae Robu, pe baza unor statistici pe care le are de la Poliția Locală.


Deși suntem la nici jumătatea lunii noiembrie, edilul a anunțat bucuros că atât în ceea ce privește deținătorii și consumatorii de substanțe interzise, cât și a migranților, situația merge în direcția bună. În perioada ianuarie-noiembrie 2017, au existat 72 de cazuri de persoane prinse cu substanțe interzise, pentru comerț sau consum. Anul acesta, până acum s-au înregistrat doar 46 de cazuri. „Având în vedere că Poliția Comunitară nu a redus numărul raziilor în zonele cunoscute, înclin să cred că s-a reușit descurajarea consumului și deținerii de substanțe toxice”, a precizat Robu.

Problema refugiaților ajunși în Timișoara s-a ameliorat și ea considerabil, conform acelorași statistici. Edilul Robu spune că are din rapoarte pe perioada ianuarie-noiembrie 2017 că atunci Poliția Comunitară a prins 263 de persoane venite din alte țări în Capitala Banatului. Anul acesta, până acum s-au înregistrat doar 42 de astfel de cazuri.