Autoritățile de la județ se pregătesc să atragă bani europeni!

În ultima vreme, atât la nivelul municipiului Reșița, cât și la cel al judeţului Caraș-Severin se vorbește tot mai des de oportunitatea de atragere a banilor europeni pentru dezvoltarea turismului. În acest sens, s-au înființat mai multe organisme similare.

Întrucât Uniunea Europeană agreează Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară pentru alocarea de bani prin proiecte, în Caraș-Severin s-au înființat trei A.D.I. care vizează dezvoltarea turismului pe Muntele Semenic, Muntele Mic și Muntele Țarcu. La cel mai recent plen, aleșii județeni au aprobat înființarea asociațiilor și au desemnat câte un membru care să îi reprezinte. În plus față de forul județean, din cele trei organisme mai fac parte consiliile locale ale primăriilor care dețin teren în zonele de interes.

„Fondurile pentru modernizarea rețelei de apă-canalizare și pentru construirea infrastructurii specifice stației de apă au fost construite tot în baza unei asemenea asociații de dezvoltare. La fel și proiectul mare pentru gestionarea deșeurilor”, a declarat președintele de la Palatul Administrativ, Sorin Frunzăverde, convins de faptul că aceasta este o rețetă de succes.

La cel mai recent plen, și consilierii locali ai Reșiței au aprobat aderarea la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Banatul Alpin, întrucât municipiul deține principala cale de acces spre zona montană Semenic.