Aurora pe cerul Timișoarei. Când va fi recreat fenomenul în orașul de pe Bega?

po 1000x100px (3)

Va fi o explozie de lumini pe cer la începutul toamnei. Timișorenilor li se vor înfățișa Aurora Boreală și cea Astrală, recreate de artiști în cadrul festivalului BEGA! 2020. Publicul va putea participa fără a fi limitat la o zonă specifică. 

Între 1 și 3 octombrie, Luminile Nordului și Luminile Sudului vor fi recreate pe cerul orașului cu ajutorul artistului Dan Acher, printr-o instalație realizată cu lasere, proiectoare, mașini de fum și un sistem de sonorizare ambientală. Proiectul va fi prezentat în premieră în zona Uzinei de Apă, urmând ca în 2 și 3 octombrie să acopere o parte a zonei centrale.

„În toate lucrările sale, designerul proiectului Borealis, Dan Acher, utilizează orașul ca pe un loc de joacă pentru a crea sentimentul de apartenență și comunitate, fiind aliniat la aceleași valori care au dus la crearea programului BEGA!. Inițial integrat în programul BEGA! pentru anul 2021, Borealis a luat locul proiectului planificat pentru anul 2020 din motive ce țin de restricțiile aflate în vigoare. Desfășurat pe o suprafață extinsă, publicul poate participa fără a fi limitat la o zonă specifică de participare.”, transmit organizatorii evenimentului.

banner 1000 x 100 hd

BEGA! este un program principal al „Light Over Borders”, creat de PLAI şi de comunitatea creativă a orașului pentru Timișoara Capitală Europeană a Culturii. BEGA! își propune să activeze malurile râului Bega și să îi implice pe locuitorii orașului în activități artistice coordonate de organizații locale și parteneri cu expertiză internațională.

03 britannia 1000 x 100 gif