Auăleu către instituții: „Vă cer să fiți conștienți de situația în care ne aflăm, noi, cultura”

ovidiu mihaita

A sosit momentul ca instituțiile statului să intervină în scandalul în care este implicat un teatru independent din Timișoara cu muzeul pe care l-a pus pe picioare și un cunoscut caricaturist. Reprezentanții Auăleu cer sprijin.

Ovidiu Mihăiță cere public ajutor pentru ca toată instituția culturală pe care o reprezintă „Auăleu” să aibă viitor. Vorbim despre teatrul independent de garaj și curte, despre Muzeul Consumatorului Comunist și Scârț Loc Lejer.

Vă amintim că Ștefan Popa Popa`s a cerut în instanță anularea autorizației de funcționare a celor de Auăleu.

Scrisoarea este adresată Ministerul Culturii, UNITER, Primăriei Municipiului Timișoara, Consiliului Județean Timiș, Centrului de Proiecte Timișoara 2023.

Redăm mai jos scrisoarea echipei Auăleu:

„Bună ziua tuturor.

În 17 ani de activitate nu am cerut niciodată nimic, niciun ban, niciun ajutor, nici în pandemie, niciodată niciun nimic instituțiilor mai sus menționate fiindcă am considerat, conform dexului, că așa funcționează independența. Ba mai mult, mă știți, am făcut destul de mult voluntariat în sprijinul multor proiecte, cunosc oameni din aceste instituții, dar nu vreau favoruri.

Sunt absolut convins că toate instituțiile mai sus menționate au cunoștiință de activitatea de la Auăleu, Muzeul Consumatorului Comunist și Scârț Loc Lejer la fel cum sunt convins că toate sunt sau ar trebui să fie în temă cu faptul că un fost ambasador cultural al orașului Timișoara solicită în instanță anularea autorizației noastre de funcționare. Mai concret spus, un vecin care are un muzeu ce-i poartă numele solicită închiderea muzeului și teatrului vecin.

Cum am spus, nu v-am cerut niciodată nimic, ei bine a sosit momentul, vă cer acum să fiți conștienți de situația în care ne aflăm, noi, cultura, orașul, capitala, 2023. De fapt nici nu mai e situație, e ultimul hal. Cum e posibil?

Stimă, Ovidiu Mihăiță”.

În ceea ce privește Muzeul Consumatorului Comunist, acesta este clasat pe primul loc pe site-ul Tripadvisor, ca cel mai vizitat muzeu din Timișoara.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/