„Au promis că Planul de Redresare n-o să lase pe nimeni în urmă. Ar trebui să le crape obrazul de rușine!”

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

PNRR s-a transformat dintr-o gură de oxigen în sufocare pentru primarii PSD, spun social-democrații, care îl acuză pe Florin Cîțu că folosește Planul de Redresare drept „măciucă împotriva primarilor”. În plus, cei care au conceput PNRR au uitat de un domeniu vital pentru România: agricultura.

„Impostorii politici din Guvern, băgați de Iohannis pe ușa din dos după ce au pierdut alegerile, se laudă obsesiv cu reformele din Planul Național de Redresare și Reziliență. Însă, când PNL – adică fostul PDL – promit reforme, mai bine să nu facă nimic decât să schimbe ceva.”, sunt de părere social-democrații. Aceștia consideră că românii își amintesc și acum ce au însemnat „reformele” Dreptei în perioada CDR (1996-2000) și PDL (2008-2012). „Șomaj, austeritate, faliment pentru cei mulți, prosperitate doar pentru ai lor”. La capitolul „pensii” Raluca Turcan face mai mult rău decât bine, mai spun cei de la PSD. După ce puterea a decis că majorarea cu 40% a pensiilor, pe care PSD o introdusese în lege, trebuie anulată, acum ar urma și creșterea vârstei de pensionare.

Liberalii sunt acuzați că au uitat de un domeniu care este esențial pentru România și care ar putea contribui fundamental la economia țării: agricultura. „Au promis că Planul de Redresare n-o să lase pe nimeni în urmă. Că va acoperi toate regiunile, iar fondurile vor fi împărțite echitabil. Însă PNRR-ul, în forma în care a fost deja trimis la Bruxelles, a exclus un domeniu important pentru România, agricultura. Inexistența banilor pentru investiții în agricultură este un eșec îngrozitor. Ar trebui să le crape obrazul de rușine!”, spun pesediștii.

1000x100 casa brutarului

Tot la capitolul PNRR, social-democrații spun că s-a trecut la amenințări și șantaj din partea premierului Cîțu, care înțelege să folosească Planul de Redresare drept o „măciucă împotriva primarilor, ca un megaloman care crede că nu doar bugetul României, ci si fondurile europene, sunt un fel de portofele ale liberalilor!”. Aceștia mai spun că localitățile conduse de primari PSD, precum și consiliile județene de aceeași culoare politică sunt considerate de către premier drept „zone administrative populate cu cetățeni de rangul doi” și că cei de la conducere vor să-i pedepsească pe români pentru motivul că votează PSD.

expres banat 1000x100 (2)