Cerșesc mila reșițenilor!

Este vorba despre aproape 20 de persoane care zi de zi sunt găsite pe raza orașului cerșind bani de la trecători. Tot aceste persoane sunt beneficiarele ajutorului de urgență din partea Direcției de Asistență Socială.

Primăria orașului a sesizat că cerșetorii de pe raza Reșiței apar în evidențele Direcției de Asistență Socială și, pe lângă banii pe care îi primesc zilnic de la persoanele miloase, aceștia dispun și de ajutor material din partea administrației locale. Astfel, o hotărâre de Consiliu Local nu doar că le taie fondurile nemeritate, dar îndreaptă și atenția autorităților locale către aceștia. „Sigur că în ultima perioadă pe raza municipiului Reșița au fost depistate mai multe persoane care apelează la mila publică. Acestea sunt în evidențele Poliției Locale a orașului, iar împreună cu Direcția de Asistență Socială încercăm să limităm efectele faptelor acestora și să stabilim de asemenea și măsuri sancționatorii. Proiectul de hotărâre al Consiliului Local vine ca o necesitate, iar în momentul în care vor fi depistați că apelează la mila publică vom solicita Direcției de Asistență suspendarea drepturilor acestor persoane. Deja îi avem în evidență și, în momentul când vor fi depistați, vom acționa ca atare. Cred că este vorba de vreo 17 persoane. Legea prevede ca măsură amenda contravențională între 300 și 600 de lei”, a explicat Alexandru Ciati, directorul executiv al Direcției Poliție Locală Reșița.

Consilierii locali au fost foarte mulțumiți de propunere, iar aceste persoane, odată depistate, nu vor mai beneficia de ajutorul social și, mai mult decât atât, aceștia vor fi obligați să plătească sumele de bani primite. „Împreună cu reprezentanții Poliției Locale am efectuat acțiuni comune în vederea depistării și stopării fenomenului cerșetoriei pe raza municipiului Reșița. Proiectul de hotărâre este binevenit mai ales că aceste persoane solicită ajutoare de urgență și tot felul de ajutoare materiale pentru a-și mări bugetul. Noi am solicitat ca aceste persoane să beneficieze de venit minim garantat și nicidecum de ajutoare sociale. În acest sens, persoanele care au primit ajutoare de urgență și au fost depistate la cerșit nu vor mai primi ajutoare și se va dispune recuperarea sumelor pe care aceștia le-au primit prin Serviciul de Taxe și Impozite”, a explicat Cosmin Enuică, directorul Direcției de Asistență Socială.