Au început pregătirile pentru Forumul Internațional de Afaceri Timișoara 2025

intalnire presedinte cciat consul general romania la munchen iulie 2024
dacus 05 iulie 2024 Publicitate Stiri in Express de Banat Timisoara si Resita

Evenimentul, aflat la a doua ediție, reprezintă o premieră în sistemul cameral românesc și european. Forumul organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș este destinat stimulării și valorificării inițiativelor de afaceri bilaterale și inter-regionale.

În aceste zile, Florica Chiriță, președinta CCIA Timiș, a avut în Germania o întâlnire cu noul consul general al României la München, Miheia-Mălina Diculescu-Blebea. Aceasta a vizat restabilirea unei colaborări și a unui parteneriat pentru facilitarea contactelor cu firme din Bavaria care să participe la ediția de anul viitor a Forumului Internațional de Afaceri. CCIAT a propus organizarea, cu sprijinul consulatului, a unui parteneriat de afaceri româno-german, la München, la finalul lunii noiembrie – începutul lunii decembrie.

După o prezentare a principalilor indicatori economici ai județului Timiș și a poziției economiei timișene în context național, președinta CCIAT a vorbit despre relațiile dezvoltate de Camera de Comerț cu entități din Germania, cu accent pe evenimentele organizate în regiunea bavareză cu sprijinul consulatului:

publicitate Timisoara banner maxagro
  • vizite de lucru anuale în vederea stabilirii unei agende comune;
  • misiuni economice anuale de vizitare a unor târguri sectoriale internaționale (IBA – cel mai mare târg international de tehnologie și produse de panificație și cofetărie și REAL EXPO – cel mai important târg de investiții imobiliare);
  • participarea firmelor timișene la Săptămâna Economiei Românești și la Forumul Economic Româno-German (9-12 octombrie 2018);
  • întâlniri cu conducerea Centrului de Formare Profesională al Camerei de Meserii a Bavariei Inferioare și Palatinatului Superior din Regensburg privind colaborarea în domeniul învățământului profesional dual.

Propunerile de colaborare lansate de CCIAT au fost acceptate; discuțiile concrete privind organizarea evenimentelor convenite vor începe după venirea la München a dr. Cristian Mateescu, în prezent consul la Consulatul General al României la Bonn, un vechi colaborator al CCIAT.

STPT job 1000x200 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/