Au fost toți ca unul la o nouă ediție de foc – Gugulan Rock

whatsapp image 2023 08 13 at 11.59.44 (4)
Stiri publicitate la Iulius Mall Timisoara po 1000x100px (3) Stiri si Publicitate din Baile Herculane pentru Timisoara si Resita untitled design set 970x90 px

Metalele grele au răsunat din nou în ținutul gugulanilor. Au fost două nopți de foc la Gugulan Rock, o ediție dominată de oaspeți de seamă, atitudine, educație, maturitate și siguranță.

Festivalul „între prieteni” ajuns la ediția cu numărul 9 este de neoprit. Nu doar că tradiția continuă, ci și faptul că, de la an la an, familia Gugulan Rock crește semnificativ, iar trupele sonore din țară, dar și din străinătate, care urcă pe scena festivalului spun ceva despre greutatea acestui eveniment. Anul acesta s-a strigat la unison: „toți ca unul” pentru că gugulanii știu ce vor, știu ce își doresc pentru ei și pentru generațiile care urmează: încredere și siguranță, și evident, educație muzicală.

whatsapp image 2023 08 13 at 11.59.48 (1)

Vor un rock autentic, vor festivaluri consacrate din țară, precum Untold care să preia și din cultura rockului și să îl „predea” tinerelor generații. Exact așa cum întărește ideea și Andy Ghost, solistul de la Altar, trupa din Cluj, ce a dus mai departe, în țară și peste hotare, numele Clujului, dar care cu greu a reușit să prindă un loc pe o scenă mai mică la zilele orașului din Cluj-Napoca:

„La un moment dat, noi, Altar am cântat în cadrul festivalului Untold, a fost o scenă de rock, dar în ultimii ani nu a mai existat, iar organizatorii ar trebui să ofere și o scenă pentru publicul iubitor de rock metal. Să includem cât mai multe genuri muzicale, să acoperim nevoile a cât mai multor oameni de peste tot. Noi, fiind și din Cluj, înțelegem fenomenul și mai bine, și ar fi loc și pentru așa ceva.

Gândiți-vă, le-au trebuit 32 de ani celor de la Primăria Cluj de când am început noi, cu trupa Altar, ca să ne cheme la zilele Clujului. O trupă consacrată, care a scris istorie, am scris albume întregi și am reprezentat țara în străinătate și orașul peste tot în turneele noastre, și doar anul acesta, cu mari insistențe am fost invitați la Zilele Clujului, dar și acolo pe o scenă micuță. Asta spune tot cum se raportează cei care sunt în putere de decizie vizavi de muzica rock și de ceea ce se întâmplă în țară cu muzicienii rock. 

Boc e rock, dar nu depinde în totalitate numai de el, acesta s-a declarat un fan al Altarului, dar sunt mulți factori acolo și asta nu este de a aduce o acuzație, este doar o conștientizare, tragem un semnal de alarmă. Hai să facem ceva pentru că sunt oameni nu numai de o generație veche care poate că nu mai are nimic de spus, este o generație nouă, care are nevoie de un loc ca să se exprime, și atunci publicul să poată să aleagă. Dar în momentul când nu oferi decât doar anumite genuri muzicale, oamenii au impresia că doar atât există. Toate genurile ar trebuie să fie reprezentate pe radio și la festivaluri, și atunci să poate să aleagă. ”

trupa altar

Gugulan Rock nu este doar un festival ca între prieteni, este locul în care muzica se transmite din generație în generație, este locul unde părinți, bunici și copii laolaltă fredonează cu trupele îndrăgite și atmosfera este de nedescris și de neoprit:

„Sunt alte vremuri, este diferit, dar parcă am văzut că după așa numita pandemie, oamenii au prins din nou un val, o dorință, o sete, ca să iasă, sa meargă la concerte, și anul acesta mai mult decât până acum, parcă sunt mai multe festivaluri. Pentru noi, Altar, anul acesta a fost prolific. 

Este o bucurie să vezi că totuși părinții care au crescut cu muzica rock din anii 80, 90, vin cu cei mici, cumva este o formă de educație, o educare a copiilor, a unei generații care să învețe, nu doar de pe discuri, și nu doar din poveștile părinților, ci efectiv să vadă: uite ăștia sunt trupa pe care i-am văzut acum 30 de ani, încă sunt pe scena, hai să vezi”. Noi vedem la fiecare concert că este plin, de la copii de 5 ani, cu căștile de protecție pe urechi,  până la oameni în vârstă care erau chiar mai în vârstă decât noi, și încă îi mai vedem. Muzica rock încă mai are o șansă, și mai ales rockul românesc”, a declarat Andy, de la Altar, întru-un interviu pentru Express de Banat.

altar si mihuța

Timp de două nopți, nume grele ale muzicii rock au urcat pe scena festivalului, transformând și ediția din acest an într-una incendiară, așa cum doar la Gugulan Rock se întâmplă. Rage, Wolfheart, ALTAR, Truda, Silenzer, Underwaves, Imund, Armada – Mex, Jenner și Ribozom au fost cei care au semnat condica în 2023, iar surprizele nu se opresc aici, așa cum conformă Cosmin Mihuța, unul dintre organizatorii festivalului:

„Este un festival care a crescut din nimic, a crescut încet, organic și crește de la an la an. Atitudinea este cea care ne trebuie în muzica rock ca să putem să mergem mai departe și să ținem stindardul sus. Am spart cumva granițele continentului, am avut oaspeți din Austria, Germania, Finlanda, Serbia și chiar și din îndepărtatul Mexic. Urmează ediția cu numărul 10, o ediție aniversară, iar în mintea noastră sunt planuri enorme pentru 2024. Avem foarte nume în cap, dar trebuie să le punem în ordine și sa vedem cât am putea să ne întindem cu plapuma, astfel încât să putem face o ediție de vis. Suntem în legătură cu foarte mulți impresari din țară, dar și din afara țării, încercăm să menținem aspectul internațional al festivalului, iar asta cred că spune totul.”

trupa rage gugulan rock

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
Stiri din Timisoara Capitala Europeana Culturala, evenimentele continua si in 2024 1000x100 edb

whatsapp image 2023 08 13 at 11.59.47 (2)

whatsapp image 2023 08 13 at 11.59.45 (4)

whatsapp image 2023 08 13 at 11.59.43

whatsapp image 2023 08 13 at 11.59.45

whatsapp image 2023 08 13 at 11.59.47 (4)

whatsapp image 2023 08 13 at 11.59.47 (1)

whatsapp image 2023 08 13 at 11.59.46 (2)

whatsapp image 2023 08 13 at 11.59.46 (1)

whatsapp image 2023 08 13 at 11.59.48

 

 

 

 

Stiri si Publicitate Timisoara, Resita, Hotel Versay aprilie 980x120 px Stiri din Resita si Timisoara banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/