„Luna curățeniei de primăvară”, la final

Primăria Municipiului Reșița a acordat astăzi premii asociaților de locatari care s-au înscris la conscursul „Luna curățeniei de primăvară”.

Serviciul Gospodărie și Mediu din cadrul Primăriei Reșița a organizat astăzi în sala de ședințe a primăriei festivitatea de premiere pentru asociațiile de locatari care și-au aranjat cel mai frumos zona din perimetrul imobilelor în care locuiesc.

Au fost acordate trei premii și șase mențiuni cu valoarea cuprinsă între 100 de lei  și 1000 de lei. De asemenea, Primăria Reșița a acordat, pe lângă sumele de bani, și flori de plantat. Locurile din clasament au fost stabilite de către o comisie din cadrul primăriei în funcție de aspectul zonelor participante.

Concursul „Luna curățeniei de primăvară” a presupus o serie de sesiuni de curățenie în jurul blocului, însă participanții au făcut mai mult de atât, au vopsit și au reparat băncile, au văruit pomii din zonă, au întreținut aleile și trotuarele și au curățat spațiile verzi.

Consider că prin implicarea asociațiilor premiate astăzi s-a mai făcut un pas în ceea ce privește curățenia și îmbunătățirea aspectului orașului”, a declarat primarul Mihai Stepanescu.

Locul întâi a fost ocupat de Asociația 521, Strada Căminelor nr. 27, locul al II-lea a mers la Asociația 457, de pe strada Valiugului nr. 10, iar pe ultimul loc de pe podium a urcat Asociația 915, Strada Rodnei bl.7 sc. B.

Pentru asociația care a luat premiul întâi a fost prima participare la acest concurs. „Trecând o doamnă de la primărie prin  zonă, i-a plăcut cum am amenajat și  ne-a spus de acest concurs ca să ne înscriem. Avem proaspăt construit un părculeț pentru copii, am plantat flori, am curățaț în fața blocului, dar nu pentru concurs, ci pentru noi, locatarii. Zona este considerată rău famată, însă prin faptul că am câștigat acest concurs am demostrat contrariul”, povestește administratorul blocului, Cercel Constantin (foto).