Au fost desemnați câștigătorii concursului național PolySafeFood

universitatea politehnica timisoara

Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului din cadrul Universității Politehnica Timișoara a stabilit câștigătorii concursului național „Tinerii și siguranța alimentelor – PolySafeFood“, ediția a III-a. Între câștigători se numără și elevi din județul Timiș. 

Principalele obiective ale concursului au fost favorizarea unui comportament responsabil al consumatorului, dezvoltarea abilităților de comunicare și colaborare, precum și cultivarea interesului pentru domeniul științei alimentelor.

Tinerii din toată țara au transmis, în cursul lunii mai, la Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului din cadrul Universității Politehnica Timișoara, proiectele sub forma unui poster și a unui video de prezentare de 5 minute, tematicile fiind, în principal, legate de materiile prime sigure pentru alimente sănătoase, informațiile prezentate pe eticheta produselor alimentare, aditivi, precum și un traseu sigur pentru alimente până la consumator.

Jurizarea s-a realizat pe baza conținutului proiectului și a prezentării video a acestuia, de o comisie formată din cadre didactice din Facultatea de Chimie și un reprezentant al Ligii Studenților Chimiști din Timișoara.

În urma jurizării au fost acordate diplome, premii și mențiuni, pe categorii:

Clasele V-VIII

Premiul I – Ilade Iustin, Școala Gimnazială Valea Seacă, Iași, pentru proiectul „Mănânc sigur… Sigur sunt sănătos!”

Premiul II – Caracaleanu Bianca, Liceul Teoretic Harul Lugoj, Timiș, pentru proiectul „E-uri!”

Premiul III – Tecar Micael, Liceul Teoretic Harul Lugoj, Timiș, pentru proiectul „Cum să fii sănătos, cu alimentația și sportul corespunzător!”

Mențiuni – Blaga Dejica Ana-Maria, Liceul Teoretic Harul Lugoj, Timiș, pentru proiectul „Spune-mi ce mănânci şi îţi spun cine eşti”; Manguța Sebastian Daniel, Liceul Teoretic Harul Lugoj, Timiș, pentru proiectul „Beneficiile fructelor și legumelor”; Rat Delia, Școala Gimnazială „Nicolae Horga Popovici” Seleuș, Arad, pentru proiectul „Aditivii și importanța lor în alimente”.

Clasele IX-XII

Premiul I – Malanca Andrea Maria, Colegiul Național Doamna Stanca, Satu Mare, pentru proiectul „Aditivi alimentari și ingrediente naturale”

Premiul II – Ghiocel Andrei, Liceul Teoretic Grigore Moisil, Timișoara, Timiș, pentru proiectul „Chimia din grădina mea”

Premiul III – Hugeanu Eldira, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, Iași, pentru proiectul „Gust delicios, dar e și sănătos?”;

Mențiuni – Codrea Andreea, Colegiul „Mihai Viteazul” Ineu, Arad, pentru proiectul „Mens sana in corpore sano”; Mihalcea Andrei-Ionuț, Liceul Tehnologic „Gheorghe Ionescu-Sisești” Valea Călugărească, Prahova, pentru proiectul „Studiile și Antioxidanții”; Pălănceanu Andreea Geanina Mădălina, Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobesti, Vrancea, pentru proiectul „PolySafeFood”; Prangate Andreea, Liceul Teoretic Solomon Haliță Sângeorz-Băi, Bistrița-Năsăud, pentru proiectul „Noua grădină a bunicii”; Petrașcu Ioana, Liceul Teoretic „Solomon Haliță” Sângeorz-Băi, Bistrița-Năsăud, pentru proiectul „Materii prime sigure pentru alimente sănătoase”.

Elevii claselor IX-XII care au obţinut  locurile I, II sau III vor fi admişi fără concurs pe locurile fără taxă la Facultatea de Chimie – domeniul Ingineria Produselor Alimentare din cadrul Universității Politehnica.

poly safe food 2022

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/